Najnovije

DA LI ĆE AMBASADOR HIL DA REAGUJE: Vučić "napomenuo" da su u Pandorinoj kutiji i "američki starosedeoci" (VIDEO)

Ako je ijedna zemlja na svetu genocidna tvorevina to su Sjedinjene Američke Države i to je neoboriv fakt oko kojeg se retko ko neće složiti. Najezdom "zapadne Evrope" na američki kontinent, indijanska plemena, starosedeoci i domoroci, brutalno su brisani sa lica zemlje. Usvajanjem rezolucije o genocidu u Srebrenici, samo je pitanje vremena kada će SAD doći na red kao enciklopedijski primer "genocida". Vučić je očigledno i to pitanje imao kao temu u mnogobrojnim razgovorima sa zvaničnicima stranih zemalja povodom "srebreničke rezolucije".
Vučić na današnjem susretu

Vučić na današnjem susretu

Vučić je, u obraćanju prilikom današnjeg susreta sa Dodikom, patrijarhom i članovima Svetog arhijerejskog Sabora SPC, istakao da će usvajanjem rezolucije o Srebrenici biti otvorena Pandorina kutija.

"Jer će Rusi uskoro pokrenuti zahtev da se proglasi genocidom nemačko ubijanja ruskog i sovjetskog naroda tokom Drugog svetskog rata. Mi ćemo to tražiti isto za ono što su Nemci činili u Srbiji i za to što su hrvatske ustaše radile u Jasenovcu.”, kaže predsednik Vučić. 

“Ali da ne govorim da će to da otvori i mnoga druga pitanja i za Tursku i za neke druge zapadne sile, od starosedalaca američkih do mnogih drugih", ističe Vučić.

U svakom slučaju, kako kaže, to je za nas veoma teško pitanje, jer pokazuje kakav je odnos pojedinih u regionu prema nama, ali i nekih svetskih sila.

"Sve što mogu da vam kažem to je da smo se borili, da smo ogromnu energiju uložili, sve vreme ovoga sveta sam i kao predsednik Republike dao za to da im se suprotstavimo najjače i najsnažnije moguće. Čak sam iznenađen snagom kojim su se ljudi ujedinjeno borili za naše interese i hvala vam na tome", naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor SPC i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kojima se zahvalio na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. 

Pogledajte snimak Vučićevog obraćanja:

Pročitajte OVDE više o susretu Vučića, Dodika, patrijarha i članova Svetog arhijerejskog Sabora SPC

Izvor: Pravda / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA