Najnovije

Milačić: Narod u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj je jedan narod!

Predsednički kandidat opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je da poštuje granice nezavisne Crne Gore i referendum o nezavisnosti iz 2006. godine, kojim je Crna Gora posle 88 godina obnovila svoju državnost.

Marko Milačić (Foto: Jutjub)

„Poštujem granice iz 2006. godine, ako hoćete, mi i treba da izgradimo pravu suverenističku Crnu Goru, državu utemeljenu na pravim i istinskim vrednostima“, poručio je Milačić, gostujući u emisiji „Klub A“ na TV Atlas.

On je istakao da to nikako ne znači konfrontaciju sa Srbima i sa Srbijom, već upravo, sasvim suprotno.

„Državotvornost ne negira najbolje odnose sa Srbima, isto tako, ne negira srpski etnički identitet, kome i ja pripadam“, rekao je Milačić.

U svoje prioritete ubraja građenje najbližih mogućih odnosa sa „bratskom Srbijom i Rusijom“. Srbi i Crnogorci su, prema Milačićevim rečima, jedan isti narod.

„Narod u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj je jedan narod, narod koji govori istim, srpskim jezikom, narod koji ima svoje različitosti i posebnosti“, kazao je Milačić.

Sebe, kako kaže, smatra odgovornim političarem koji ima jasan stav o svim velikim temama i pitanjima koja, možda, dele narod u Crnoj Gori.

„Evo na primer, pitanje NATO članstva je jedno od tih pitanja, kao i pitanje priznanja nezavisnog Kosova. Crna Gora je, to je sad svima jasno, nasilno uvučena i ugurana u NATO, bez odluke njenih građana o tome na referendumu“, naveo je Milačić i zapitao:

„Kako će budući predsednik reagovati na mogućnost da predsednik lažne države Kosovo dođe u Podgoricu?“

To su, tvrdi Milačić, suštinska pitanja, i nije dobro da drugi opozicioni kandidati te teme „guraju pod tepih“.

Predsednik Crne Gore, prema Milačićevim rečima, treba i može da pokreće neke značajne društvene procese, bez obzira što nema prevelika ovlašćenja, jer crpi svoj autoritet iz činjenice da se neposredno bira na izborima.

Kao predsednik, ako mu građani ukažu poverenje, zalagaće se za porodične vrednosti, donošenje pronatalitetskih mera i subvencionisanje mladih bračnih parova.

Predsednički izbori u Crnoj Gori, treći od osamostaljenja Crne Gore 2006. godine, biće održani 15. aprila. Pogledajte OVDE skupštinski okršaj Vjerice Radete i Vladimira Marinkovića

Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA