Najnovije

"Nemamo pojma da li je Iran prekršio nuklearni sporazum..."

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju (IAEA) saopštila je da veruje da je Iran koordinisao nuklearni vojni program pre 2003, ali nije pronašao kredibilne indikacije za tako nešto nakon 2009. godine.

Iranske rakete (Foto: Jutjub)

Dokumenta su bila fokusirana na iranske aktivnosti pre 2003. godine i nisu pružila bilo kakve eksplicitne dokaze da je Iran prekršio nuklarni sporazum sa međunarodnom zajednicom postignut 2015. godine, preneo je AP.

Današnja procena IAEA ne pominje tvrdnje koje je sinoć izneo izraelski premijer Benjamin Netanijahu, ali je navedeno da je u izveštaju iz 2015. borda guvernera proglašeno da je razmatranje ovog pitanja završeno. Netanijahu je sinoć izjavio da je njegova vlada došla do „pola tone” tajnih iranskih dokumenata koji pokazuju da je Teheran imao program nuklearnog naoružanja.

On je to nazvao „velikim obaveštajnim dostignućem” i tvrdi da ta dokumenta pokazuju da je Iran lagao u vezi sa svojim nuklearnim ambicijama pre nego što je 2015. godine potpisao nuklearni sporazum sa svetskim silama. S druge strane, Iran negira da je ikada težio da se opskrbi nuklearnim oružjem. 

Pročitajte OVDE ko kaže Netanijahuu da je okoreli lažov?

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A šta kaže Netanijahu o iranskom nuklearnom programu?

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA