Najnovije

Asad odgovorio Trampu koji ga je nazvao "životinjom"

Sirijski predsednik Bašar al Asad sumnja da je njegov susret sa Donaldom Trampom moguć u skoroj budućnosti.

Bašar Asad (Foto: kremlin.ru)

Svaki sastanak treba da ima rezultat, ali nije poznato šta se može postići s takvim nekonzistentnim političarom kao što je Trump, dodao je sirijski vođa.

Drugi razlog je to što u Damasku ne veruju da Tramp kontroliše SAD. "Verujemo da stvarna (duboka) država kontroliše svakog američkog predsednika. Tako je uvek bilo u Sjedinjenim Američkim Državama u poslednjih 40 godina - Od vremena Niksona, možda i ranije, ali sada sve više i intenzivnije, a najočigledniji slučaj je Tramp" - objasnio je Asad.

Odgovarajući američkom predsedniku, koji ga je nazvao "životinja Asad," šef Arapske Republike postavio je pitanje da li je ova retorika odraz američke kulture. "Mislim da ne postoji društvo na svetu koje koristi ovakav jezik", rekao je.

Asad je dodao da se odnosi prema takvim izjavama kao političar - one ne utiču na njega lično. "Važno je kako nešto utiče na moju zemlju, na rat, teroriste i atmosferu u kojoj živimo", zaključio je on.

U aprilu, Tramp je napisao na Tviteru, "predsednik Putin, Rusija i Iran su odgovorni za podršku životinje-Asada." U Kremlju, takve izjave protiv legitimnog predsednika Sirije nazivaju "nepristojnim i nekorektnim".

Nekoliko granata, lansiranih sa teritorije Golanske visoravni pogodilo je sirijsku provinciju Kuneitra. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Supruga predsednika Asada u poseti školskom karnevalu u Homsu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA