Najnovije

ISPOVEST SRPSKOG FUDBALERA: Napravio sam jednu veliku grešku zbog koje žalim

Ko zna kako bi karijera Slobodana Rajkovića izgledala da je donosio bolje odluke...

Slobodan Rajković Foto: FSS

Danas ima 29 godina, a CV izgleda kao veteranski. Sada bi trebalo da je u najboljim godinama za štopera i da maksimalno naplaćuje redak talenat zbog kojeg su ga kao klinca želeli najveći evropski klubovi. Na listi najvećih transfera za igrače ispod 17 godina je i danas na četvrtom mestu svih vremena. Ispred su samo Pjetro Pelegri, Teo Volkot i Anderson. Bio je jedan od najvećih vunderkindova svetskog fudbala…

Slobodan Rajković danas igra za Palermo u Seriji B i jedan je od aduta sicilijanskog kluba za povratak u Seriju A. Nije trebalo tako da bude... Bio je planiran za mnogo veće domete. Mnogo toga se desilo u Rajkovićevoj karijeri što nije trebalo da se desi. Retko koji 16-godišnjak je tako zaludeo fudbalsku Evropu kao što je to bio Rajković kada se pojavio u timu OFK Beograda i kada ga je Čelsi kaparisao pre drugih velikana.

- Bio sam jako mlad kada me je kupio Čelsi.  Sa 16 godina sam debitovao u OFK Beogradu. Ubrzo sam bio u mladoj reprezentaciji sa imenima kao što su Ivanović, Kolarov, Baša. Doveli su me kao čudo od deteta i platili 5.200.000 evra. Trebalo je da pređem na viši nivo. Glava mi je bila puna glasova, želeli su me Arsenal, Milan, Juventus, Real Madrid… Proveo sam 10 dana kod Vengera i osetio dodir njegove magije. Ali onda je došao Čelsi, bio uporniji i ponudio više para. Svi su mi govorili da ću jednog dana naslediti Terija. Umesto toga, usledili su problemi sa radnom dozvolom, suspenzije, povredama i cela ta priča je izgledala kao prokleta - kaže Rajković u velikom intervjuu za Korijere delo sport.

Četiri godine je Rajković bio član Čelsija, a da nikada nije zvanično debitovao za Plavce. Iako je Karlo Ančeloti u svom mandatu želeo da ga ostavi i pruži mu šansu. Isprečila se papirologija.

- Jednu grešku sam ja lično napravio. Čelsi mi je ponudio petogodišnji ugovor koji sam odbio. Bio bih na kaljenju u Evropi. Bio sam na pravom mestu u pogrešno vreme. Odgovorio sam da bih želeo da potpišem za tim u kojem mogu da igram i napredujem. Velika greška koje sam postao svestan tek kasnije.

Rajković nije imao sreće da krene stopama Nemanje Matića i da se u velikom stilu vrati na Stamford Bridž. Posle pozajmica u PSV Ajndhovenu, Tventeu i Viteseu je potpisao za Hamburg. Uklet klub u kojem nikada ništa ne funkcioniše kako treba…

- U Holandiji sam osvojio de titule, u Hamburgu je krenulo loše od starta. Istina je, imao sam nezgodan temperament. Gurao sam nos u sve. Na treningu smo igrali pet na pet, a ja sam urlao na Sona zašto ne doda loptu, zašto ne šutira… Jedna reč je vodila ka drugoj i došlo je do tuče. Taj incident je postao moja lična karta. Kada sam se vratio u ekipu, stvari više nisu bile iste. Sada bih neke stvari uradio drugačije da mogu, ali učio sam na takvim greškama.   

Neki pogrešni izbori, greške i povrede su karijeru jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope odveli u drugom smeru.

- Nisam mogao da zamislim život bez lopte, ali povrede i nesreće su me poljuljalje. Danas samo razmišljam kako ono najbolje tek sledi.

A to najbolja je osveta. Slobodan Rajković ima zacrtan cilj. Za ostale je Serija A stvar prestiža, novca, karijere…

- I za mene je to isto, ali iznad svega - osveta! Želim prvo plasman u Seriju A, pa povratak u međunarodni fudbal. Biće to osveta prošlosti i životu koji mi je dao iluzije i srušene snove. Imam još dve godine ugovora u kojima želim da uživam. Previše puta u životu sam bio izdan.

Vrlo je motivisan da sa mladom ekipa Palerma izbori povratak u Seriju A.

- Želim da dam sve od sebe. Teški dani su iza mene. Sa toliko mladih igrača u ekipi se osećam kao klinac.

(Izvor: Mocartsport)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA