Najnovije

IZ IRANA PORUČUJU: Evropske zemlje su nemoćne da spasu nuklearni sporazum

Evropske zemlje nemoćne su da spasu nuklearni sporazum sa Iranom, nakon odluke SAD da se iz njega povuku, izjavio je zamenik šefa elitne iranske Revolucionarne garde, brigadni general Husein Salami

Iran Vojska (Foto: Sinhua)

Evropske zemlje nemoćne su da spasu nuklearni sporazum sa Iranom, nakon odluke SAD da se iz njega povuku, izjavio je zamenik šefa elitne iranske Revolucionarne garde, brigadni general Husein Salami.

"Evropa ne može nezavisno da se ponaša u vezi nuklearnog sporazuma", rekao je on povodom najava Velike Britanije, Francuske i Nemačke da će ostati privržene sporazumu, prenosi Rojters.

"Iranski neprijatelji ne traže vojnu konfrontaciju, oni žele da pritiskaju našu zemlju ekonomskom izolacijom. Otpor je jedini način da se suprotstavimo ovim neprijateljima, ne diplomatijom", rekao je Salami.

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je u utorak da će Iran ostati veran sporazumu iz 2015. godine, uprkos odluci američkog predsednika Donalda Trampa da ga napusti, i dodao da Evropa ima "ograničene mogućnosti" da zaštiti taj sporazum.

Rjabkov: Rusija posvećena razvijanjeu odnosa sa Iranom

Rusija je čvrsto posvećena nastavku produbljivanja veza sa Iranom uprkos odluci SAD da izađu iz međunarodnog nuklearnog sporazuma i nametnu nove sankcije Teheranu, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, prenosi agencija Interfaks.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je u utorak da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma šest svetskih sila i Irana, postignutog 2015. godine, prenosi Rojters.

Tramp je takođe najavio da Vašington priprema nove sankcije Iranu kako bi osigurao da Teheran ne razvije nuklearno oružje.

Nekoliko granata palo u Siriji, čule se sirene za vazdušnu opasnost. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Iranski poslanici pale zastavu Amerike

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA