Najnovije

"Državni vrh mora da posluša stav SPC i devedeset posto učesnika u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji"

Narodni slobodarski pokret poziva državni vrh Srbije da usvoji stav Srpske pravoslavne crkve vezano za Kosovo i Metohiju i da to bude polazna osnova za izradu nove pregovaračke platforme i politike. Tim pre jer stav SPC nije ništa drugačiji od stava preko devedeset procenata učesnika u unutrašnjem dijalogu o KiM, a koji je upravo iniciran od strane vlasti, saopštio je Narodni slobodarski pokret.

Patrijarh Irinej i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- Mi smo duboko svesni da će vlast trpeti velike pritiske onog dela međunarodne zajednice koja želi da pitanje Kosova reši kao izolovan slučaj i na štetu Srbije, ali smo isto tako svesni da ukoliko vlast ne posluša Crkvu i sve nas koji smo rekli NE trulim kompromisima oko Kosova da to sigurno vodi u duboku unutrašnju krizu koja je mnogo gora od svega što stranci mogu da nam urade. Shodno tome, mi Slobodari apelujemo na sve društveno i nacionalno odgovorne snage da se pripremimo na zajedničku akciju kako bismo kao društvo mogli da izdržimo ozbiljne političke potrese koji predstoje šta god da državni vrh odluči oko Kosova – saopštio je Narodni slobodarski pokret.

Pod kojim uslovom bi Vučić prizao Kosov, mada je to nemoguća misija, saznajte OVDE.

Knjiga "Mrežni ratovi" ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina distupna je u Srbiji i Republici Srpskoj,...

Posted by Dnevne Novine Pravda on ponedeljak 23. april 2018.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kritika Dragoljuba Žarkovića o politike Aleksandra Vučića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA