Najnovije

RUSI TVRDE: Jedini način na koji je mogao da bude uništen Pancir je...

Izraelci su ovih dana objavili snimke uništenja PVO sistema "Pancir S1" koji su šokirali, kako javnost, tako i stručnjake.

Pancir S1 (foto: TASS)

Nakon udara na ono što su nazvali "iranske mete u Siriji" izraelske snage su objavile snimak na kojem se vidi kako krstareća raketa SPIKE NLOS uništava PVO sistem Pancir S1. To je izazvalo zaprepašćenje u stručnoj javnosti.

Nije trebalo da prođe dugo da se jave ruski stručnjaci. Ajteč Bižev, bivši zamenik komandanta ruske avijacije je izjavio: "Jedini način da Pancir bude uništen na taj način je, ili da je ostao bez municije, ili da uopšte nije bio u funkciji u trenutku napada."  
"Ne postoji treća opcija kako bi on bio uništen. Jednom kada je u operativnoj upotrebi sistem vrši konstantno nadgledanje nadolazećih neprijateljskih aviona i raketa i ima veoma brzo vreme reagovanja. Ne postoji krstareća raketa koju ne bi uspeo da obori, bilo topovima, bilo njegovim raketama." , dodao je on.

Izraelski snimak pokazuje kako tri čoveka, verovatno posada sistema, stoje van vozila, što je još jedan pokazatelj da sistem nije bio u upotrebi.
Činjenica da sistemu treba između tri i pet minuta da postane operativan, a da je vreme leta između Izraela i Sirije bukvalno nula, takođe su dosta pomogli izraelskim snagama.
Stručnjaci kažu da je nemoguće držati sistem operativnim neprestano, mahom zbog toga što bi to izmorilo posadu.

A kakve se borbe vode za Jarmuk, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Uništenje Pancir S1

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA