Najnovije

DODIK ODGOVORIO VEBERU: Evropa države i narode zastrašuje Rusima, Putin nas nije ništa nagovarao!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Ruska Federacija najprincipijelniji čuvar međunarodnog prava u BiH od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i da se nikada ni od jednog zvaničnika te zemlje nije moglo čuti, ni javno ni tajno, ništa suprotno međunarodnom pravu i samom sporazumu.

Dodik i Putin (Foto: kremlin.ru)

Dodik je odbacio sve neistine, spekulacije i konstrukcije koje je izneo politički analitičar iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije Bodo Veber za hrvatski portal Index u vezi sa navodnom secesijom Srpske i navodnim razgovorima o toj temi sa Rusijom, poručivši mu da je „Rusija isuviše ozbiljna država, a njen predsednik Vladimir Putin isuviše ozbiljan državnik da bi pre, tokom ili nakon Krima razgovarao sa njim o toj temi“.

Gospodin Veber se samo uklapa u politički trend koji je u poslednje vreme zahvatio deo Evrope, u kojem se države i narodi zastrašuju Rusima i ruskim uticajem, kreirajući netačne i neutemeljene analize“, rekao je Dodik Srni zamoljen da prokomentariše Veberove tvrdnje da je „neposredno posle izbijanja krize na Krimu, Putin nagovarao predsednika Srpske da uđe u avanturu secesije Republike Srpske“.

Dodik je istakao da institucije Republike Srpske nikada nisu na dnevni red stavile pitanje secesije od BiH, niti je ikada o tome razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

„Rusija je i suviše ozbiljna država, a predsednik Putin i suviše ozbiljan državnik da bi i pre Krima i tokom Krima ili nakon Krima razgovarao sa mnom o navodnoj secesiji“, konstatovao je predsednik Srpske.

Dodik je poručio Veberu da bi, ukoliko se već bavi regionom i Republikom Srpskom, za početak trebalo da zna da je ovde odavno višepartijski sistem i da je parlamentarna demokratija na nivou pojedinih evropskih država.

Politički analitičar iz berlinskog Saveta za politiku demokratizacije Bodo Veber tvrdi da EU mora da izvrši pritisak na Srbiju da se distancira od Dodika. On je izjavio da je predsednik Rusije Putin nagovarao Dodika da uđe u avanturu secesije Republike Srpske.

Pročitajte OVDE šta je Vučić novo rekao o Kosovu?

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo kako je bilo prilikom posete Valentine Matvijenko Republici Srpskoj

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA