Najnovije

DAJU MILIONE DA KOSOVO UĐE U INTERPOL?! SAD spremile ogroman budžet za podršku lažnoj državi!

Amerikanci spremni da svakoj državi plate da na jesen glasa za članstvo Prištine u međunarodnoj policiji. Čak traže i da Ujedinjeni Arapski Emirati finansijski pomognu njihov plan

Jedan od protesta u Prištini (Foto: Jutjub)

Sjedinjene Američke Države spremile su budžet od fantastičnih 100 miliona dolara kako bi izlobirali da lažna država Kosovo na jesen postane članica Interpola!

Generalna skupština Interpola biće održana od 18. do 21. novembra u Dubaiju, a kako Informer saznaje u diplomatskim krugovima, prištinski lobisti već su uspeli da u američkoj administraciji obezbede ogromne pare. Vašington je spreman da plati neodlučnim ili siromašnim državama članicama Interpola sve troškove dolaska na Skupštinu, a one zauzvrat imaju samo jedan zadatak - da podrže članstvo lažne države u međunarodnoj policiji!

Prave skandal

Prema rečima izvora, Amerika je rešena da ovoga puta ništa ne prepusti slučaju i ne dozvoli da prijem takozvane države Kosovo ponovo bude blokiran.

- Prošle godine Rusija i Kina zajednički su pomogle Srbiji da se spreči ulazak Prištine u Interpol. Zato su Albanci u dogovoru s Amerikancima povukli kandidaturu. Izračunali su da nikako ne bi mogli da prođu. Ovoga puta na ruku im ide to što Generalna skupština Interpola zaseda u UAE, koji su priznali Kosovo. Na vreme su obezbedili najmanje 100 miliona dolara za lobiranje, a traže i od Emirata da finansijski pomognu plan - prenosi izvor, visokopozicionirani diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

Inače, zamenik premijera i šef diplomatije lažne države Kosovo Bedžet Pacoli početkom marta je izjavio da je Priština obnovila zahtev za članstvo u Interpolu, što je potvrdio i generalni sekretar ove institucije Jirgen Štok, rekavši da je zahtev uvršten na dnevni red 87. zasedanja u novembru.

Da je Amerika spremila novac da plati prijem Kosova u Interpol, potvrdio je i šef diplomatije Ivica Dačić.

- SAD su rešene da ove godine uguraju Kosovo u Interpol, Svetsku trgovinsku organizaciju, Unesko i Savet Evrope. Od UAE se traži da plate određenim zemljama da glasaju za Kosovo - naveo je Dačić.

Ministar policije Nebojša Stefanović, komentarišući ove informacije, kaže da Srbija i MUP čine sve da spreče svako učlanjivanje lažne države Kosovo u međunarodne institucije, pogotovo u Interpol.

- To bi bilo suprotno pravilima i rezolucijama koje je Interpol prihvatio, a koje ukazuju na to da članica Interpola može da postane samo država koja je članica Ujedinjenih nacija. Razgovaramo sa rukovodstvom Interpola i brojnim državama koje nisu priznale lažnu državu kako bismo sprečili da tema Kosova uopšte bude relevantna. Ako ipak bude glasanja, trudićemo se da ne postoji većina država članica koje bi podržale takozvanu državu Kosovo, iako je situacija teška - podvlači Stefanović.

Ovo potvrđuje i Saša Borojević, medijski stručnjak i savetnik u Međunarodnoj policiji.

- Upravo se lobira da lažna država Kosovo, kao tvorevina terorističke OVK, uđe u Interpol. Ovo bi bio presedan i svojevrsni teroristički akt uvršten u policijski protivkriminalni i protivteroristički sistem - upozorava Borojević.

Kfor bi mogao da ode sa Kosova

Komandant Kfora, general Salvatore Kuoči, izjavio je da je formiranje "vojske Kosova" odluka kosovskih institucija u skladu sa ustavnim procedurama.

- U slučaju da se formiraju tzv. oružane snage Kosova, zemlje članice NATO bi pojedinačno odlučivale o tome da li bi snage Kfora ostale na Kosovu. Zasad, NATO nema plan da promeni ili smanji misiju koja nastavlja da obavlja zadatke prema Rezoluciji 1244 i Vojnotehničkom sporazumu - istakao je Kuoči.

Pročitajte OVDE kakvo je to tursko osvajanje Balkana u najavi.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerika ucenjuje Kosovom za EU.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA