Najnovije

HRVATSKI ISTRAŽIVAČ TVRDI: Tragovi Trojanaca svuda oko nas, lagali su nas da je to iz srednjeg veka, ovo je istina (VIDEO)

Hrvatski istraživač Domogoj Nikolić tvrdi da su stećci, kameni spomenici, za koje zvanična istorija veruje da su iz srednjeg veka, zapravo ostaci velike razvijene civilizacije stare više hiljada godina. Po Nikoliću reč je o trojanskim spomenicima, čime se on svrstao u red onih koji veruju da se trojanski rat vodio na Balkanu, a ne u Maloj Aziji.

Filmska Troja (Foto: Jutjub)

Podsećamo da razni istraživači Troju lociraju od Male Azije pa sve do Neretve. Poslednjih godina posebno su se  afirmisale dve teorije o Skadru kao drevnoj Troji, ali i Troji nadomak Beograda.

Pravda je nedavno objavila tekst o istraživaču Iliji Ogorelici koji tvrdi da se ostaci Troje nalaze na tromeđi između naselja Rušanj, Ripanj i Lipovačke šume, kod Beograda. Više o otkrićima Ogorelice saznajte OVDE.

Domagoj Nikolić navodi niz razloga zašto srećci ne mogu biti srednjovekovni spomenici, ističući da se oni nalaze na pogrebnim gomilama koje su stare i do 2000 godine pre nove ere. On kaže da su motivi na stećcima često kroćenje konja, da su antički istoričari Trojance nazivali krotiteljima konja. 

On u emisiji “Na rubu znanosti” iznosi niz argumenata za svoje tvrdnje. Stećaga ima oko 70.000 na Balkanu, na teritoriji BiH, Hrvatske i Srbije.

Domagoj Nikolić tvrdi da je na jednom od stećaka pronašao simoboliku koja je zapravo prokaz tačnog datuma pada Troje koji se, prema njegovim tvrdnjama, desio 23. aprila 1183. godine pre nove ere. On kaže da jedan od stećaka koji prikazuje lovca kako lovi košutu, sunce kako zalazi i mesec na nebu, merkur i veneru, kao i ženu sa krunom. Prema Nikolićevom tumačenju reč je o prikazu tačnog rasporeda sazvežđnja Oriona, Bika i Kasipeje kao i planeta sunčevog sistema na dan pada Troje.

Pogledajte celu emisiju:

Dokaze koji ruše  zvanične istorijske tvrdnje o poreklu Srba pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Istina o narodnom srpskom kalendaru i datumu kada se odigrao potop.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA