Najnovije

OVO JE PUTINOV I ASADOV PLAN ZA SIRIJU: Evo šta su dogovorili danas u Sočiju (VIDEO)

Na dananjem sastanku u Sočiju Putin i Asad su došli do važnih zaključaka.

Putin i Asad danas u Sočiju (foto: kremlin)

Predsenik Putin primio je danas sirijskog predsednika Asada u Sočiju. Tokom razgovora dotakli su se mnogih važnih tema i došli do određenih zaključaka.

"Kako su postignute značajne pobede i sirijska armija sa velikim uspehom porazila teroriste, došao je trenutak da se počne sa aktivnim političkim procesom i da se sve strane vojske povuku sa teritorije Sirijske Arapske Republike." ,rekao je predsednik Putin na konferenciji za štampu nakon susreta sa Asadom.

Sirijski predsednik je obratio pažnju na spremnost vlasti u Siriji za početak političkog procesa. Izjavio da se stabilnost države povećava svakim danom, što dozvoljava obnovu političkog života u zemlji paralelno sa borbom protiv terorizma. U tom svetlu izuzetno je važan sastanak sa Putinom jer od njega očekuje da pomogne u uspostavljanju stabilnosti i u obnovi zemlje.

Predsednik Asad je takođe obavestio predsednika Putina da će delegacija Sirijske Arapske Republike da uzme učešća u komitetu u Ženevi u okviru Ujedinjenih Nacija koji treba da radi na novom Ustavu i izbornim zakonima Sirijske Arapske Republike koji bi omogućili uspostavljanje demokratskog izbornog procesa. Predsednik Putin je pozdravio takvu odluku vlasti u Siriji.

OVDE pogledajte početak sastanka.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA