Najnovije

SAD zatražile od Pjongjanga da isporuči „neke“ od nuklearnih glava u roku od pola godine

SAD su zatražile od Severne Koreje da isporuči „neke“ od svojih nuklearnih bojevih glava i interkontinentalnih balističkih raketa u roku od pola godine, navodi japasnki "Asaši Šimbun", navodeći izvore upoznate sa pregovorima.

Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Tokom prelaznih pregovora između SAD-a i Severne Koreje, američka strana je saopštila da se od Pjongjanga očekuje da se u roku od šest meseci oslobodi dela svog nuklearnog arsenala.

Vest dolazi samo jedan dan nakon što je Severna Koreja iznenada otkazala međukorejski sastanak na visokom nivou u znak protesta zbog američkih vojnih vežbi sa Južnom Korejom. Pjongjang je takođe upozorio da može otkazati dugo očekivani sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa i Kim DŽong Una, zakazanog za 12. jun u Singapuru.

Pjongjang je jasno stavio do znanja da je taktika pregovaračkog procesa u Vašingtonu neprihvatljiva i da nije zainteresovan za pregovore koji samo predviđaju jednostranu denuklearizaciju bez garancija da Severna Koreja neće biti potpuno bespomoćna u slučaju agresije.

Sirijska vojska uhvatila francuske specijalce. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RT, Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo kako telohranitelji čuvaju Kim DŽong Una 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA