Najnovije

Otrovani bivši ruski špijun otpušten iz bolnice

Dvostruki agent Sergej Skripalj koji je početkom godine, zajedno sa ćerkom Julijom, primljen u bolnicu u Velikoj Britaniji sa znacima trovanja otpušten je jutros iz bolnice u kojoj se nalazio.

Skripalj (Foto: FSB)

On i njegova ćerka Julija su primljeni u teškom stanju u bolnicu, a nedugo nakon toga britanske vlasti su iznele optužbe na račun Rusije da stoji iza trovanja. Kao razlog su naveli činjenicu da je Skripalj, u to vreme visoki funkcioner FSB, uhvaćen i osuđen u Rusiji kao britanski špijun, a kasnije razmenjen za ruske špijune uhvaćene u Americi. 

Taj događaj je izazvao seriju potresa u međunarodnoj zajednici i serija proterivanja ruskih diplomata, mada britanske vlasti nisu dale ni jedan dokaz u korist tvrdnje da je Rusija umešana u trovanje.  

Skripalj je jutros pušten iz bolnice na kućno lečenje jer mu se stanje popravilo. To je izazvalo puno pitanja, a glavno je, ako su Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani strašnim bojnim otrovom "Novičok", kako to da su, ne samo preživeli, već se i skoro potpuno oporavili?

Rusija razvija sistem "Alabuga". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Na nišanu Lazanskog: Ko je imao najveći motiv da otruje Skripalja

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA