Najnovije

PARALIŠE NEPRIJATELJA: Rusija razvija sistem "Alabuga" (VIDEO)

Naučnici i inženjeri ruske odbrambene industrije pokušavaju da razviju novu vrstu oružja sa upotrebom elektromagnetnog impulsa. Radi se o projektu „Alabuga“.

Ilustracija (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Iako je pojedini nazivaju raketom, radi se zapravo o sredstvu za isporuku opreme direktno na bojno polje. Vrlo je verovatno da bi ovo mogla biti krstareća raketa porodice "Kalibar", i za uništenje kako morskih, tako i kopnenih i vazdušnih ciljeve.

Akcenat je u „bojevoj glavi“ koja ne sadrži tradicionalna sredstva uništenja. Istovremeno, efikasnost upotrebe "Alabuge", prema mnogim vojnim ekspertima, može se porediti sa nuklearnim udarom.

Međutim, kako to "Alabuga" radi, primiče se naučnoj fantastici.

Sistem je dizajniran da onesposobi svu elektronsku opremu površinskih brodova, aviona, helikoptera, dronova, krstarećih raketa), sredstva komunikacije i kontrole nadzemnih jedinica. To znači da se neprijateljski tenk zamrzava, oružje ne puca, avion pada.

Borbeni potencijal "Alabuga" u svojim sposobnostima obećava da je mnogo puta jači od svih raspoloživih i obećavajućih sredstava elektronskog ratovanja.

Najopasnije oružje na planeti stiže uskoro! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA