Najnovije

ITUDIS ZABRINUT POSLE PORAZA: Ne bih želeo da tražim izgovore, ali...

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis rekao je posle poraza u polufinalu Evrolige od Real Madrida da žali što je njegova ekipa znatno slabije igrala posle dobrog izdanja u prvoj četvrtini.

Dimitris Itudis Foto: Beta

- Brine me to što smo pali posle prve četvrtine. Posebno smo bili loši u trećoj četvrtini. Nismo bili dovoljno agresivni, nismo igrali odbranu, lako su dolazili do poena i to je uzrok poraza - rekao je Itudis novinarima posle utakmice.

CSKA je poražen u polufinalu Evrolige od Real Madrida sa 83:92 i u nedelju će za treće mesto igrati protiv Žalgirisa koji je sa 67:76 izgubio od Fenerbahčea.

Itudis nije želeo da traži alibi za poraz u povredi ključnih igrača uoči fajnal-fora, iako su novinari pitanjima potencirali nespremnost Nanda De Koloa i Kajla Hajnsa.

- Ne bih želeo da koristim takve izgovore, ako govorimo o Nandu i Kajlu... Da, možda su bili van ritma, odigrali su samo jendu utakmicu u ruskoj ligi. Nisu bili u vrhunskoj formi i to nismo mogli da očekuje kada dolaze iz povreda. Igrali su dobro koliko su mogli, ali znam da mogu bolje.

Itudis je rekao da je tačno znao šta može da očekuje od Reala i Serhia LJulja koji je propustio veći deo sezone, ali i da će morati da motiviše ekipu za utakmicu protiv Žalgirisa.

- Na moju veliku žalost bili smo više puta u toj situaciji u prethodnim godinama i znamo šta treba da radimo. Moramo da izađemo jako, jer to nama znači. Analiziraćemo ovu utakmicu i pokušati da ispravimo greške za sledeći meč. Moramo da odigramo tu utakmicu jako zbog navijača, zbog troškova, ali i nama znači u smislu inspiracije i zaloga za budućnost - rekao je Itudis.

Utakmica za treće mesto između CSKA i Žalgirisa igraće se u nedelju od 17.00.

(Izvor: Beta)

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA