Najnovije

MUP PONOVO ZABRANIO SKUP RADIKALA! ŠEŠELJ: Idemo peške preko njiva do Hrtkovaca!

Uprkos zabranama koje stižu iz policije, radikali ne odustaju od mitinga 6. maja. I dopunjena prijava skupa odbačena, iz SRS najavljuju postupak pred sudom.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Miting Srpske radikalne stranke, u nedelju na Đurđevdan u Hrtkovcima, policija je u sredu drugi put zabranila, a radikali su se na tu odluku odmah žalili MUP-u. Ukoliko ih odbiju, iz SRS najavljuju da će podneti tužbu Upravnom sudu.

Međutim, kako nam kaže lider SRS Vojislav Šešelj, šta god na kraju bude rešeno, oni idu u Hrtkovce:

- Nećemo odustati, jer nema nijednog valjanog razloga da se zabrani naš skup. Ako nas zaustave na putu, mi ćemo izaći iz automobila i peške preko njiva krenuti ka centru sela.

Inače, Upravni sud u Novom Sadu poništio je u ponedeljak prvobitno rešenje policije o zabrani skupa. Oni su zaključili da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju bila u obavezi da poništi to rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna.

Sud smatra da su radikali napravili propust kad je prijavu potpisao predsednik njihovog sremskog Okružnog odbora, a u tom dokumentu je navedeno da je organizator mitinga SRS. Prema mišljenju Upravnog suda, ta osoba ne može biti organizator i zato je rešenje o zabrani poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje.

Radikali su posle tih instrukcija predali policiji u Rumi novu, izmenjenu prijavu skupa, ali je opet stigla zabrana.

Vojislava Šešelja je pre tri nedelje sud u Hagu osudio na deset godina zatvora zbog govora na mitingu u Hrtkovcima 6. maja 1992.

Stižu i demokrate

Balša Božović, poslanik Demokratske stranke, koja je uz LSV najavila da će se okupiti istog dana u Hrtkovcima kad i radikali, kaže da će biti u nedelju tamo sa žiteljima:

- Nismo prijavljivali nikakve skupove policiji, jer nemamo nameru da pravimo kontramitinge. Bićemo uz tamošnji narod da bi se ti ljudi osećali bezbedno

Pročitajte OVDE šta nas očekuje od Velike Bratanije u narednom periodu.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojislav Šešelj: Vojska smišljeno uništavana, jedino nas savez sa Rusijom može zaštititi od NATO!
 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA