Najnovije

BRNABIĆ NAKON VULINOVE IZJAVE O PROMENI SPOLJNE POLITIKE: Cilj Srbije je EU, Vulin ima pravo na mišljenje

Strateški cilj Srbije je Evropska unija i od tog puta nećemo odustati, poručila je u Novom Sadu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje mišljenje, ali da je državna politika nešto drugo.

Brnabić (Foto: Jujtub)

"Mi imamo naš kurs, znamo šta nam je strateški cilj, a to je Evropska unija, tako da mi idemo tim koracima, mislim da je taj kurs više puta potvrđen. Što se tiče saradnje sa svim ostalim državama, Srbija je apsolutno otvorena i u potpunosti posvećena saradnji sa svim državama", rekla je Brnabićeva, odgovarajući na pitanje da li Srbija razmišlja da promeni svoju spoljnu politiku.

Povod za to je bila izjava ministra Vulina da bi Srbija možda trebalo da promeni svoju spoljnu politiku, ukoliko Evropskoj uniji prioritet bude rešavanje pitanja Kosova.

"Ministar Aleksandar Vulin ima pravo na svoje lično mišljenje, ali državna politika je nešto drugo", rekla je Brnabićeva i dodala:

"Znamo šta nam je strateški cilj ali gradimo i prijateljstvo i ekonomsku saradnju i sa drugim zemljama koje nisu članice Evropske unije. Imamo nas strateški cilj i od toga nema odustajanja".

Vučić se opet osvrnuo na Apel SPC o Kosmetu, šta je ovog puta izjavio pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Brnabić garantuje da priznanje Kosovo neće nikada biti uslov za EU?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA