Najnovije

LAZANSKI: NATO zabrinut, jedno crnogorsko bratstvo nudi imanje Rusiji da na njemu podigne vojnu bazu!

Nevladine organizacije koje u Crnoj Gori godinama lobiraju za ulazak te bivše jugorepublike u EU mogu sada konačno da odahnu. Naime, novoustoličeni stari predsednik, gospodin Milo Đukanović, izjavio je na ceremoniji ustoličenja „da je Crna Gora postala nezavisna država, zato što nije htela da bude srpska provincija“.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Piše: Miroslav Lazanski

Za zemlje Zapadnog Balkana, što se tiče ulaska u EU, sve je još neizvesno i sve je ostavljeno za period i posle 2025. godine. A to znači još godinica bezbrižnog života, prodavanja tople vode sluđenom narodu, određenih donacija od strane određenih zapadnih ambasada, plus brojna studijska putovanja u Brisel, Vašington i Berlin. Za povlašćene službenike NVO u Crnoj Gori. A uz sve to idu i luksuzne prostorije NVO u centru grada, plus mlade studentkinje koje su tu, jelte, na praksi, a imaju i ambiciju da rade u crnogorskoj diplomatiji. Kojima se to, naravno, odmah i obećava.

Logično, upravo u tom miljeu i treba tražiti onog podlaca koji je predsedniku Đukanoviću prišapnuo tezu o „Crnoj Gori kao srpskoj provinciji“.

Pa je NATO zato i požurio da primi Crnu Goru u svoje članstvo ne bi li onemogućio da se srpske rakete, a možda i ruske tamo instaliraju. Nije vredelo ni to što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji zbog Krima. Pošto stratezi NATO-a ne zaboravljaju da je Crna Gora svojevremeno ratovala u savezu sa Rusijom protiv Japana i da se to u slobodnim crnogorskim planinama uz gusle i danas pamti. Jednom saveznik — uvek saveznik.

Stratezi NATO-a, a i ovi iz EU, čitaju crnogorsku štampu. Naravno, ne čitaju oni sve one budalaštine o ubijenim i prebijenim novinarima, uostalom ko im je kriv što nisu pazili šta pišu, pročitali su stratezi NATO-a da jedno bratstvo tamo u brdima Crne Gore nudi svoje veliko imanje Rusiji da na njemu podigne vojnu bazu i u njoj instalira rakete „iskander“.

To je već ozbiljno strateško pitanje, jer sa tog brda može da se gađa pola Italije, plus poluostrvo Gargano, plus američka Šesta flota. O ruskim jahtama, koje su bazirane u Ponte Montenegro, da i ne govorim. Sve imaju supermoderne radare dometa i do 100 milja, ehosondere, mere dubinu crnogorskog dela Jadrana, neke imaju i sonar pa usput, dok se uljem namazane starletice sunčaju na palubi što je obična ruska „maskirovka“, rezervni ili aktivni oficiri ruske Crnomorske flote traže NATO podmornice u crnogorskom akvatoriju. 

NATO službe su odavno primetile da neke od tih ruskih jahti imaju i platformu za helikoptere, neke čak i hangar da sakriju helikopter, što naravno nije pošteno. Te jahte navodno pripadaju ruskim oligarsima, a u „DŽejns fajting šipsu“ su označene kao „pomoćne ruske krstarice“. Strašno, neviđeno…

Sve to pojačava osećaj provincijalnosti kod dela crnogorske političke elite, čiji su rođaci masovno odselili u Beograd. Samo zato što nisu hteli da žive u srpskoj provinciji koja se, eto, zove Crna Gora. Vic, koji pričaju podlaci glasi: zašto svi tek rođeni Crnogorci imaju duge vratove? Zato, što čim se rode i đipe podignu vrat i pitaju: đe je Beograd?

E, pa u EU neće biti podignutih vratova. Ono što je Crna Gora imala u Titovoj Jugoslaviji, u Saveznoj Republici Jugoslaviji i u Državnoj zajednici sa Srbijom više nikada neće imati. Zapadni Balkan je za EU ne samo provincija, već i treća liga.

U Sarajevu je gospodin Bakir Izetbegović trijumfalno podviknuo da je Bošnjacima uvek bilo najbolje sa Turskom i Turcima. I jeste, nekih 500 godina divnog života. U provinciji, pošto je Bosna bila provincija otomanske imperije.

Od lidera svetskog pokreta nesvrstanih do otomanske i EU provincije prošlo je samo 27 godina. Prebrzo čak i za Đeknu…

Pročitajte OVDE šta je Lazanski rekao da je Putin naredio a tiče se ruske Pete eskadre mornarice?

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski o municiji kojom je gađana SR Jugoslavija tokom bombardovanja.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA