Najnovije

SUPERZAŠTIĆEN: Rusi Krimski most brane i iz svemira!

Još dok je objekat bio u izgradnji, dobio je status strateškog, pa 19 kilometara autoputa koji povezuje Krim sa kopnom Rusije trebalo bi da ima najviši stepen zaštite (kao u nuklearnim elektranama).

Krimski most (Foto: Kremlin.ru)

Strateški objekat koji povezuje poluostrvo sa ostatkom zemlje je zaštićen na kopnu, vodi, pod vodom i u vazduhu.

Oni koji žele da pređu most će već iz daleka prilazeći mu biti pod visokim merama obezbeđenja. Za zaštitu mosta biće odgovorno nekoliko specijalnih jedinica, podređenih jedinstvenom štabu. To predstavlja jedan zatvoren sigurnosni sistem, kome je vrh u svemiru, a dno na dnu mora.

Odbrana s neba

Iz kosmosa će most pratiti on-line posmatrački satelit, dok će vazdušni prostor iznad krimskog mosta redovno češljati avioni Su-27, vazduhoplovstvo Južnog vojnog okruga i Crnomorske flote. 

Na zemlji

Na obe strane Kerčkog prolaza, most čuva najbolja kopnena oprema, uključujući i protivvazdušni sistem rakete S-400 "Triumf",koje su namenjene za odbranu od udara krstarećih, aerobalističkih i balističkih raketa taktičkih i operativno-taktičkih rakete iz vojnog aviona, taktičkih i strateških aviona, i anti-raketni kompleks-top "Carapace C1" namenjen za protivvazdušne odbrane objekata.

Na Krimu se nalazi i kompleks priobalnih raketa "Bal", koji je namenjen za kontrolu teritorijalnih voda i zaštitu pomorskih baza.

Stotine kilometara vazdušnog prostora oko mosta tokom dana skenira radar iznad horizonta "Suncokret", koji upozorava čak i na one predmete koji se, prema svim zakonima fizike, ne mogu primetiti. A radarska stanica iz Voroneža je još atraktivnija - ona vidi ciljeve na 6000 km duž horizonta i 8000 km vertikalno.

Odbrana na moru

Krimski most će čuvati ratni brodovi Crnomorske flote Ruske Federacije. Na primer, mali raketni brodovi poput "Štil".

Pored toga, na Krimu, posebna morska brigada Rosgvardija, koja će se nalaziti u blizini Kerčkog prolaza, opremljena je anti-sabotažnim čamcima tipa Gračonok. Brod poseduje mnogo razne specijalne opreme. Navigacioni radar MR 231 "Pala", multifunkcionalni optoelektronski telekompleks osvetljenja u blizini vazduha i nadzor sa površine, automatizovani sistem komunikacije, integrisani Bridge sistemi "most-21980", detekciju sonara podvodne diverzije snage i sredstva "Anapa", daljinski kontrolisan pod vodom aparat "Falkon" radna dubina od 300 metara, pretraživanje i set-pronalaženje "Kalmar" koji omogućava da se istraži donja površina na dubini od 200 metara pri brzini odova do 8 čvorova.

Odbrana pod vodom

Krimski most ima podvodne oči i uši. Ovaj "fin" je sistem za praćenje vodenog područja i objekata na obali. Podaci iz svih izvora stižu do operatera koji se nalazi na obali. On ima Amulet-P sistem, koji radi na dva načina: ako je saboter udaljen nekoliko stotina metara - signal "Upozorenje" se aktivira, ako je već blizu mosta - "Intenzivno upozorenje".

Kada se detektuje objekat na udaljenosti manjoj od 300 metara, zvučni signal se automatski uključuje - što je upozorenje da je neophodno napustiti ograničeno područje. Ako saboter nastavi da prilazi mostu, na manje od 100 metara, snaga zvučnog signala postaje takva da osoba ne može podneti bol u ušima.

Borba protiv sabotaže u i oko mosta je glavni zadatak borbenih ronilaca Crnomorske flote i specijalne mornaričke brigade Rosgardije.

Pročitajte OVDE zašto je za Berluskonija Krim najlepši deo Rusije?

Izvor: Srpski Telegraf

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Putin otvorio Krimski most.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube