Najnovije

HRVATI DOBIJAJU OD AMERIKANACA BORBENI AVION F-16: Ministar odbrane poručio da je SAD najvažniji strateški partner Hrvatske

"Zahvaljujem Sjedinjenim Američkim Državama, najvažnijem strateškom partneru Hrvatske na inicijativi i odobrenju. Drago mi je što imao priliku da vidim Ameriku iz kabine F-16", rekao je Krstičević

F-16 Barak (Foto: Jutjub)

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Hrvatske, Damir Krstičević, koji boravi u zvaničnoj poseti SAD leteo je američkim borbenim avionom F-16 Barak, koji će, kako se očekuje, Hrvatska dobiti do 2020, biti garant stabilnosti i bezbednosti njegove zemlje, zauvek.

"Ovaj let mi je još jednom potvrdio da je Hrvatska donela najbolju odluku i da će avion F-16 biti garant stabilnosti i sigurnosti Hrvatske zauvek. Zahvaljujem Sjedinjenim Američkim Državama, najvažnijem strateškom partneru Hrvatske na inicijativi i odobrenju. Drago mi je što imao priliku da vidim Ameriku iz kabine F-16", rekao je Krstičević, piše Jutarnji list.

On kaže da sada potpuno razume nestrpljenje hrvatskih pilota da sednu u kokpite, kako je rekao, naših F-16, jer je to, kako je rekao, izuzetno iskustvo i novo poglavlje za Hrvatsko ratno vazdeuhoplovstvo.

Kako bi izgledao odgovor srpske vojske na pokušaj napada Šiptar na Sever Kosova i Metohije, pročitajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

F-16 Barak za Hrvatsku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA