Potrebno:
300 gr petit keksa, može i plazma
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
1l mleka
200 g margarina
200 gr kisele pavlake
700 g svežih jagoda
200 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad provri skuvati puding. Kuvati uz mešanje par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruće umešati margarin narezan na komadiće, dobro promešati varjačom dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselu pavlaku pa opet dobro promešati i ujednačiti kremu. Tada dodati i keks izlomljen na komadiće (izlomite ih rukama) pa sve zajedno dobro izmešati varjačom. Dodati na kraju sitno seckane jagode i lagano ih umešati u krem s keksima.
Izliti pripremljenu kremstu masu u kalup za torte proizvoljne veličine, poravnati i staviti u frižider na bar 2 sata da se kolač dobro ohladi i krem stegne.
Preko ohlađenog kolača staviti ulupanu slatku pavlaku i ukrasiti sa jagodama.
Recept za tiramisu sa jagodama pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda