Najnovije

SLANE ĐAKONIJE: Piletina sa slaninom uz sos od jogurta

Piletinu "začinite" slaninom i uz sos od jogurta dobićete ukusan ručak.

Piletina sa slaninom (Foto: Kulinarka)

Sastojci:

500 g pilećih prsa

kašičica žutog šećera

pet tankih šnita slanine

manji krastavac

kašičica čilija

100 ml grčkog jogurta

dve kašičice majoneza

kašičica limunovog soka

vlašac, beli luk, so, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Pomešajte čili, žuti šećer i so. Piletinu isecite na pet manjih komada, pa je natrljajte tom mešavinom začina. Rasporedite je u posudu za pečenje i umotajte svaki komad u omotač od slanine. Pecite na 200 stepeni oko deset minuta sa svake strane. Dok se piletina peče, pripremite sos od jogurta. Naseckajte krastavac na sitno ili ga narendajte u jogurt. Dodajte majonez, sok od limuna, vlašac, usitnjeni beli luk i biber. Služite uz vruću piletinu.

Recept za pileći rolat pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Karađorđeva šnicla od piletine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA