Sastojci:
500 g pilećih prsa
kašičica žutog šećera
pet tankih šnita slanine
manji krastavac
kašičica čilija
100 ml grčkog jogurta
dve kašičice majoneza
kašičica limunovog soka
vlašac, beli luk, so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Pomešajte čili, žuti šećer i so. Piletinu isecite na pet manjih komada, pa je natrljajte tom mešavinom začina. Rasporedite je u posudu za pečenje i umotajte svaki komad u omotač od slanine. Pecite na 200 stepeni oko deset minuta sa svake strane. Dok se piletina peče, pripremite sos od jogurta. Naseckajte krastavac na sitno ili ga narendajte u jogurt. Dodajte majonez, sok od limuna, vlašac, usitnjeni beli luk i biber. Služite uz vruću piletinu.
Recept za pileći rolat pročitajte OVDE.
Izvor: Informer