Najnovije

Nataša Jovanović branila Rusiju na Skupštini NATO

Poslanica Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović izazvala je nedavno burnu raspravu na zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Poljskoj kada je govorila o Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, pišu „Večernje novosti“.

Nataša Jovanović (Foto: Jutjub)

Šef stalne srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO Dragan Šormaz, koji je takođe prisustvovao toj sednici, izjavio je za „Novosti“ da je izlaganje Jovanovićeve bilo „nedržavničko i nepolitičko“.

On je kazao da je Jovanovićeva za govornicom rekla da obožava ruskog predsednika Vladimira Putina i da podržava njegovu politiku, što je, kako je kazao, izazvalo zaprepašćenje većine prisutnih.

„Govorila je neverovatne stvari, da im je bolje da paze šta rade, da ne prelaze “crvenu liniju“ jer će Putin uzvratiti, pa će se kajati. Da podržava sve što Putin radi, a ubeđen sam da ona i ne zna šta on radi“, rekao je Šormaz.

Prema njegovim rečima, to je bio incident i dodao da ne bi bilo dobro ni da je u Skupštini Srbije sve to rekla, jer ona nije rusku poslanik u Dumi.

„Izazvala je veliko čuđenje prisutnih. Razvila se polemika, pa su joj drugi odgovarali da je Putin odavno prešao “crvenu liniju“ kada su ruske trupe upal u Ukrajinu, Gruziju…“, rekao je Šormaz.

On je objasnio da se na Parlamentarnoj skupštini NATO razgovaralo o Ukrajini, Siriji, Gruziji i da se od poslanika u tom telu ne mogu očekivati pozitivni govori o Rusiji.

Jovanovićeva je za „Novosti“ kazala da se javila za reč na zasedanju tog tela, jer su SAD i Velika Britanija, kako je rekla, napravile „antirusku histeriju“ i da nije bilo nikoga iz Rusije da im odgovori. Navela je i da ona brani Putina i Rusiju, jer „oni brane nas svuda gde nas drugi napadaju“.

Rusi tajno testirali novi raketni sistem, oborili rekord. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: SRS protiv imenovanja Siniše Malog za ministra finansija!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA