Najnovije

EMISIJA KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU: Istoričar im detaljno objasnio u kakvoj su vezi sa Srbima i ko su starosedeoci Balkana (VIDEO)

Istoričar i teolog Goran Šarić nedavno je gostovao u emisiji "Podkast inkubator" gde je govorio o istoriji Balkana, poreklu Slovena i genetskim istraživanjima koja su razjasnila poreklo stanovinika Evrope.

Goran Šarić (Foto: Jutjub)

Šarić je u emisiji rekao da Srbi i Hrvati imaju isto poreklo što malo ko u Zagrebu želi da čuje. On je takođe rekao da su Srbi potomci Ilira, a ne Albanci kako to bečka istoriografija pokušava da podmetne. Šarić je rekao, da zbog toga što iznosi istinu, u Hrvatskoj se plaše da ga zovu da drži predavanja, a da od Albanaca dobija pretnje i uvrede.

On je govorio o Slovenima kao starosedeocima Balkana što je po njemu potvrđeno i genetskim istraživanjima profesora Kljosova. On je govorio o skrivenoj istoriji navodeći da je upravo na Balkanu, a ne na Bliskom istoku, rođena prva civilizacija navodeći primere nalazišta u Srbiji u kojima su otkriveni prvi kalendar na svetu (Smederevska Palanka), prva peć (Bačka Palanka-Ilok), prvi mlin za brašno (Trstenik) itd.

U emisiji on tvrdi da 40-50 posto Srba, Hrvata i bosanskih Muslimana potiče od istog pretka od pre 2500 godina. On je reko da genetska istraživanja obesmislila teorije da su Srbi i Hrvati dva različita naroda.

Komentarišući teorije da su Hrvati došli iz Irana i Poljske, Šarić kaže da ako je i bilo takvog doseljavanja reč je o nekoliko hiljada ratnika koji su se kasnije pomešali sa starosedeocima, a nikako doseljavanje celog naroda sa ženama i decom.

Na pitanje voditelja kada je došlo do podele i svađe Srba i Hrvata, Šarić je rekao da je to bio dug proces koji je započet podelom hrišćanske crkve. U emisiji Šarić iznosi ogroman broj činjenica o najstarijoj istoriji Balkana i njegovih stanovnika.

Kako reč slon dokazuje starost slovenskog jezika saznajte OVDE.

Knjiga "Mrežni ratovi" ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina distupna je u Srbiji i Republici Srpskoj,...

Posted by Dnevne Novine Pravda on ponedeljak 23. april 2018.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poreklo reči “Srb”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA