Najnovije

ĐURIČKOVIĆ TUŽIO NIŠLIJE: U Radničkom besni, zabio nam je nož u leđa!

Bivši fudbaler Radničkog Petar Đuričković blokirao je račun tog kluba zbog duga od oko milion i 600.000 dinara, saopštile su danas Nišlije.

Radnički Niš logo

Kako se navodi na sajtu Radničkog, Đuričković je "izabrao najgori mogući momenat" da to učini, pošto Radnički u "odlučujuće borbe za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa ulazi opterećen" i pod pretnjom da će ostati bez licence Evropske fudbalske unije (UEFA).

- Đuričković je zatvorio oči na činjenicu da u Radničkom i dalje rade i igraju ljudi sa kojima je dve godine delio dobro i zlo i odlučio se na potez koji bi klubu mogao da zatvori vrata Evrope, a na korak je da se za nju izbori na terenu. Zaboravio je da u Radničkom radi i njegov rođeni brat i zabio 'nož u leđa' svima koji se u teškim uslovima bore da ekipu izvedu na evropski put", piše u saopštenju Radničkog.

Nišlije dodaju da su s Djuričković pokušali da pronadju zajednički jezik, kako bi mu se dug otplatio, ali je on to odbio.

- Poslednji plan je bio da se Đuričkoviću odmah uplati osnovni deo duga od oko 1.100.000 dinara, a da on klubu u kojem se afirmisao oprosti kamatu, ali on nije bio spreman na kompromis. Zlonamerno ili ne, jasno je odlučio da Radnički jednim potezom vrati godinu dana unazad, a sve zbog sume za koju prosečan gradjanin Niša mora da radi godinu dana, iako mu je nekoliko puta obećana automatska uplata osnovnog dela, a radi se o veoma ozbiljnoj cifri - navodi Radnički u saopštenju.

Klub navodi da Đuričkovića i sve one koji su tužili Radnički zastupa advokat Nikola Simov.

- Da li je u pitanju njegova ljutnja jer mu sin nije uspeo u Radničkom kao fudbaler ili nešto drugo pokazaće vreme, ali ono što je važno je da će klub i pored svih teškoća nastaviti da se bori kako bi ostvario svoj cilj i na leto zaigrao u Evropi, iako se stiče utisak da Simov očajnički pokušava da ospori licencu Radničkog - dodaje se u saopštenju.

Đuričković je u Radničkom igrao od 2014. do 2016. i za to vreme nastupio na 63 utakmice i postigao pet golova.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA