Najnovije

RUSIJA DOBIJA 6 NOVIH VOJNIH BRODOVA! Svetska mora nestrpljivo čekaju svoje gospodare!

Ruska mornarica će do kraja godine dobiti šest novih i četiri popravljena vojna broda, izjavio je u četvrtak general i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ruska ratna mornarica (Foto: mil.ru)

- Do kraja godine mornari će dobiti još četiri izgrađena i četiri popravljena vojna broda - rekao je Šojgu na konferenciji ministarstva.

- "United Ship-building Corporation" gradi, popravlja i pruža usluge održavanja za čitav niz vojnih brodova i brodova pod državnim programom naoružanja - rekao je ruski ministar odbrane.

- U martu kompanija je preradila novi brod logističke podrške Elbrus u mornaricu. U aprilu je prva serija brodova "Projekat 12700" - obalnih minolovaca "Ivan Antonov" porinut - izjavio je ministar odbrane.

Ranije je zamenik ministra odbrane Jurij Borisov rekao da je ruska mornarica u prva tri meseca 2018. godine dobila nuklearnu podmornicu, tri vojna broda, dva helikoptera i skoro 50 krstarećih raketa "Kalibr".

- Mornarica je izvršila isporuku popravljene strateške podmornice "Tula 667BDRM", tri vojna broda i pomoćnih brodova pomoćne flote, dva helikoptera i 46 taktičkih krstarećih raketa Kalibr - rekao je zamenik ministra odbrane.

U Murmansku na severozapadu Rusije, mornarica je prihvatila da izvrši remont broda "Elster 23120" koji je izgrađen u brodogradilištu Severnjaja Verf dok je druga serija morskih krstarica "Kalibr" spremna za isporuku eksperimentalnom dizajnerskom birou Novator u Jekaterinburgu, rekao je zamenik ministra odbrane.

Rusija hoće vojnu bazu u Srbiji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tajfun - najveća nukelarna zver ispod mora

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA