Najnovije

Partizan jedva do boda protiv Napretka, pobede Čukaričkog i Radničkog

Fudbaleri Partizana nadoknadili su danas dva gola zaostataka i na svom terenu odigrali nerešeno 2:2 sa Napretkom iz Kruševca, u utakmici 35. kola Super lige Srbije, odnosno petog kola plej-ofa.

Foto: Beta

Napredak je poveo golovima Jesea Sekidike u 12. i Miloša Vulića u 13. minutu, a Partizan je izjednačio golovima Đorđa Jovanovića u 59. i 62. minutu. Jovanović je oba gola postigao posle asistencija kapitena Saše Ilića.

Napredak je postigao dva gola iz prvih prilika na utakmici. Prvi gol ekipa iz Kruševca postigla je u 12. minutu posle kontranapada, kada je lopta posle duge lopte Miloša Vulića stigla do Jesa Sekidike, koji je sa ivice šesnaesterca postigao gol. Minut kasnije strelac je bio Vulić, posle dobrog prodora po desnoj strani i centaršuta Nikole Boranijaševića.

Posle toga Napredak je ponovo zapretio iz kontranapada, ali je Jese loše reagovao.

Gosti su imali šansu i u 27. minutu, kada je Nemanja Petrović sa oko 25 metara šutirao preko prečke gola Marka Jovičića.

Posle toga se praktično ništa nije dešavalo na terenu, Partizan je imao nešto više loptu u posedu ali nije uspeo da napravi šansu.

Jedna frakcija Partizanovih navijača dovela je trubački orkestar na istočnu tribinu, a oni su nekoliko minuta u prvom poluvremenu svirali Posmrtni marš, a posle toga su nastavili sa navijačkim pesmama.

Partizan je ofanzivnije ušao u drugo poluvreme, u 56. minutu pokušao je Ilić, ali je golman gostiju odbranio, a tri minuta kasnije crno-beli su postigli gol. Ilić se dobro snašao i dodao do Jovanovića, koji je sa 10 metara pogodio mrežu.

Tri minuta kasnije isti igrači su učestvovali kod izjednačujućeg gola. Ilić je u kontranapadu dobro dodao do Jovanovića, koji je sam krenuo ka golu i bez problema savladao golmana.

U 75. minutu Napredak je imao dobru šansu, kada je Aleksa Vukanović sa četiri metra promašio prazan gol, a tri minuta kasnije golman Jovičić odbranio je šut Nemanje Petrovića, na odbijenu loptu natrčao je Igor Ivanović, ali je šutirao preko gola.

U 79. minutu Partizan je ostao sa desetoricom, pošto je drugi žuti karton dobio Marko Jevtović. U prvom minutu nadoknade vremena Napredak je mogao do gola, ali je Vulić sa 20 metara poslao loptu pored stative, pa je utakmica završena bez pobednika.

Dva kola pre kraja Partizan je drugi na tabeli sa 40 bodova, a Napredak zauzima sedmo mesto sa 27.

Čukarički je na svom terenu pobedio Voždovac sa 2:1.

Domaći su poveli u 19. minutu golom Samuela Ovusua, a izjednačio je Borko Duronjić u 41. minutu. Pobedu Čukaričkom doneo je Nikola Drinčić u 43. minutu golom sa 25 metara.

U 60. minutu golman Voždovca Stefan Čupić odbranio je penal Marku Dociću.

Čukarički je peti na tabeli sa 32 boda, a Voždovac na šestom mestu ima dva boda manje.

Radnički je u Nišu pobedio Vojvodinu sa 5:0.

Domaći su poveli u devetom minutu autogolom Ranka Veselinovića, a prednost je udvostručio Siniša Babić u 52. minutu. Četiri minuta kasnije treći gol postigao je Milan Pavkov iz penala u 56. minutu, a zatim je strelac bio i Slaviša Stojanović u 66. minutu. Konačan rezultat postavio je Babić, svojim drugim golom na utakmici u 75. minutu.

Ekipa iz Niša je četvrta na tabeli sa 34 boda, a Vojvodina je osma sa 25 bodova.


(Izvor: Beta)

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA