Najnovije

PREMIJER LIGA: "Petarda" Arsenala na Vengerovom oproštaju, Čelsi zadržao nadu za LŠ

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Liverpul sa 1:0 u derbi utakmici 37. kola engleske Premijer lige, dok je Arsenal sa 5:0 bio bolji od Barnlija.

Arsen Venger Foto: Beta/AP

Utakmica na stadionu Stamford bridž izmedju "plavaca" i "crvenih" nije bila preterano uzbudljiva, a vidjen i je samo jedan gol i to mreži golmana gostiju Lorisa Karijusa.

Strelac jedinog pogotka bio je Olivije Žiru koji je u 32. minutu iskoristio proigravanje Viktora Mozesa s desne strane i savladao golmana Liverpula.

U nastavku susreta ekipe su bitku uglavnom vodile na sredini terena, a Čelsi je imao još par solidnih prilika da dođe do gola, međutim, nedostajalo im je sreće u završnici.

Čelsi je ovom pobedom zadržao šanse da se sledeće godine nađe u Ligi šampiona, pošto sada posle 36 odigranih utakmica zauzima peto mesto sa 69 bodova, dva manje od Totenhema, a tri manje od Liverpula kom je ostala samo još jedna utakmica do kraja šampionata.

Arsenal je na svom terenu lako nadigrao Barnli i došao do ubedljive pobede za koju je najzaslužniji bio Pjer-Emerik Obamejang sa dva gola i asistencijom.

Upravo je reprezentativac Gabona i doveo "tobdžije" do prednosti u 14. minutu, da bi Aleksandar Lakazet u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre duplirao vodjstvo svog tima.

Sead Kolašinac je u 54. minutu povisio na 3:0, da bi 10 minuta kasnije Aleks Ivobi doveo Arsenal do 4:0, a potom je Obamejang u 75. postavio konačan rezultat.

Arsenal je šesti na tabeli Premijer lige sa 60 bodova, šest više od sedmoplasiranog Barnlija.


(Izvor: Beta)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA