Najnovije

POČELE PROMENE U VLADI - STIGLA PRVA OSTAVKA U PARLAMENT: Prosledila je Ana Brnabić, a evo o kom ministru je reč!

U Skupštinu Srbije stigla je ostavka ministra finansija Dušana Vujovića, koju je prosledila premijerka Ana Brnabić, potvrđeno je u parlamentu.

Ana Brnabić prosledila je Skupštini Srbije ostavku ministra Dušana Vujovića )Foto: Jutjub)

Ostavka Vujovića biće verifikovana na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine, a do tada će funkciju ministra finansija obavljati Dušan Vujović.

Nakon što poslanici konstatuju ostavku ministra, premijerka ima rok od 15 dana da Skupštini dostavi predlog za novog ministra.

Vujović je u ostavci, koju je predsednica Vlade prosledila u parlament, naveo da podnosi neopozivu ostavku iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga.

On je, takođe, u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".

"Mislim da su u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi. Iako je ostavka neopoziva, spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u vladi i ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i proces evrointegracija", naveo je Vujović.

Vujović je bio ministar privrede u Vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga, imenovan je za ministra finansija, takođe u

Vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu Vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

Vlada Srbije dobija tri nova ministra, a više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dragoljub Žarković: Kosovo nije Vučićevo nego je moje!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA