Najnovije

IZRAEL IZVEO RAKETNI NAPAD NA DAMASK: Sirijska PVO odbila napad! Preti eskalacija sukoba (FOTO/ VIDEO)

PVO sirijske armije – objavila je ruska državna novinska agencija TASS - odbila je raketne udare Izraela usmerene na zonu okonaselja Kisva, 23 kilometra južno od Damaska.

Sirijski PVO (Foto: SANA)

Pozvavši se na sirijski državnu televiziju i njen „vojni izvor“, prenela je da je PVO oborila dve izraelske rakete. Obe dok su letele prema pomenutom naselju. Nije, međutim, precizirano šta je bio cilj.

Izvor sa međunarodnog bejrutskog aerodroma, rekao je agenciji RIA Novosti da su se iraelski avioni u momentu lansiranja raketa nalazili u vazdušnom prostoru Libana. Armija odbrane Izraela odbila je – po običaju – da komentariše noćašnji „incident“.

Izraelski mediji su pisali da je njihova armija – navodno zbog „neobičnih aktivnosti iranskih vojnika na teritoriji Sirije“ – bila stavljena u stanje povećane borbene pripravnosti.

Potom je vojni vrh u Tel Avivu objavio da je naložio lokalnim vlastima da na Golanskoj visoravni spreme za korišćenje skloništa za slučaj avio ili raketnog napada.

Istovremeno je ukazao da je Izrael spreman za „različite scenarije“ i da će na „pokušaj iranske agresije“ – najodlučnije odgovoriti.

Prethodno je izraelski prmijer Benjamin Netanjahu izjavio da se Teheran sprema da u Sirisiji postavi svoje „veoma opasno oružje“ da bi „uništio Izrael“.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je izraelska avijacija 9. aprila noću raketirala sirijski aerodrom T-4. I tada iz vazdušnog prostora Libana.

Ako su Sirijci noćas zaista „odbili izraelski napad“ i uništili dve rakete – to je sigurno uspeh. Čak i ako su 2-3 i propustili. Pri napadu na aerodrom T-4 navodno nisu ni jednu.

Rusi projektilom pogodili grupu od 7 terorista i izbrisali ih sa lica zemlje, a dron sve snimio! Više o tome čitajte OVDE.

Izvvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA