Najnovije

Milovanović: Najveći uspeh ove generacije!

Trener fudbalera Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović ocenio je danas da je njegova ekipa plasmanom u finale Kupa Srbije ostvarila najveći uspeh generacije i dodao da se nada osvajanju trofeja.

Foto: Beta

- Ovo je najveći uspeh ove generacije, pomeramo granice. Prošle godine igrali smo kvalifikacije za Ligu Evropa, a sada smo u finalu Kupa Srbije, što je još veći uspeh - rekao je Milovanović za televiziju Arena sport.

Mladost se danas plasirala u finale Kupa Srbije, pošto je u polufinalu ukupnim rezultatom od 5:1 pobedila Mačvu iz Šapca.

- Prvo smo teoretski obezbedili plasman u Superligi, a posle toga smo sve posvetili ovoj utakmici, kako odmore, tako i treninge. Odigrali smo dobru utakmicu, s dosta trke, kretanja bez lopte i na kraju smo dolazili do lepih golova. Mislim da je publika imala šta da vidi - rekao je trener Mladosti.

Milovanović je rekao da je sportski nadati se osvajanju trofeja, kao i da ne želi da prognozira ko će biti pobednik drugog polufinalnog duela izmedju Partizana i Čukaričkog.

- Loš sam prognozer, tako da ne mogu o tome da pričam. Mi se nećemo predavati, imamo još jedan korak. Ko god da je protivnik, želim da u Surdulici bude dobra utakmica. Fudbalski je da se nadamo, a ko god da bude, biće težak protivnik. Čukarički je jak na svoj način, a Partizan na svoj", zaključio je Milovanović.

Trener Mačve Dragan Aničić ocenio je da je bolja ekipa izborila plasman u finale Kupa Srbije.

- Pobedila je danas bolja ekipa, svežija... Oni su odmarali igrače, nisu igrali zadnja dva kola, a mi smo imali naporne i teške mečeve, iscrpeli smo se i danas se videlo da nismo imali svežine, a i falilo je par igrača. Ne želim alibi, ne želim da umanjujem njihov učinak, jer su pokazali da su bolja ekipa - rekao je Aničić.

On je kazao da je srećan što je ekipa "izjednačila" klupski rekord iz prošlog veka kada je igrano polufinale Kupa Jugoslavije, ali da nije srećan što je njegova ekipa pretpela poraz od 4:0.

Finale Kupa Srbije igraće se 23. maja u Surdulici, a protivnik Mladosti biće bolji iz duela između Partizana i Čukaričkog.

Ekipa s Banovog brda je u prvom meču slavila sa 4:2, a revanš je večeras od 20.00 na stadionu u Humskoj.

(Izvor: Beta)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA