Najnovije

AMERIKANCI SMRTNO UVREDILI RUSE: Predlog oko dodele pehara pobedniku Mondijala smrdi na provokaciju!

Amerikanci ni ranije nisu krili nezadovoljstvo što se planetarno najpopularniji sportski događaj uopšte održava u Rusiji.

Rusija i Amerika (Foto: Jutjub)

Oni su, verovali ili ne, predložili da se pehar pobedniku Svetskog prvenstva u Rusiji uruči na neutralnoj teritoriji, van zemlje domaćina.

Od čega najviše strahuju Amerika i NATO pogledajte OVDE.

- Pehar treba da bude uručen na "neutralnoj teritoriji", navedeno je u izveštaju Helsinške komisije. To nezavisno telo američke federalne vlade objavilo je izveštaj o predstojećem Mondijalu, gde je ocenjeno da bi FIFA ceremoniju uručenja pehara iz Rusije trebalo da prenese u neku drugu zemlju.

Amerikanci ni ranije nisu krili nezadovoljstvo što se planetarno najpopularniji sportski događaj uopšte održava u Rusiji. Bela kuća je u aprilu pozvala američke navijače da "dva puta razmisle" pre nego što reše da putuju na Mondijal, objasnivši to diplomatskom krizom između Rusije i zapada.

 

 

Direktor Instituta savremenog državnog razvoja Dmitrij Solonikov tvrdi će ceremonija dodele nagrada biti održana u Rusiji, a poziv Helsinške komisije nazvao je provokacijom.

- Jasno je da ceremoniju iz Rusije niko nigde neće prebacivati. To je nerealno sa stanovišta pravila šampionata sveta. To je još jedna provokacija, još jedan pokušaj da se na neki način ponizi Rusija - jasan je Solonikov.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ko bi pobedio u borbi Amerike, Rusije i Kine?

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA