Najnovije

OFANZIVA SAA PROTIV ID PRIMILA DRUGI OBLIK: Ide se na iscrpljivanje protivnika

Velika ofanziva u Badija Al Šam je pretvorena u klasični atricioni rat.

Sirijska vojska (foto: RIA)

Sirijska Arapska Armija i saveznici su prošle nedelje otpočeli veliku ofanzivu na jugoistoku Sirije u regionu Badija Al Šam. 

U nekoliko dana su oslobodili velike delove teritorije od okupacije terorista Islamske Države koji su se zbog toga povukli u njihova utvrđenja duž granice provincije Al Svejda. 

Ovako brzo napredovanje je bilo očekivano na početku ofanzive, ali se glavna i prava bitka očekuje tek ovih dana kada će sirijska vojska da pokuša da zauzme neke važne tačke u Badija Al Šam regionu. 

U nameri da oslabi otpor Islamske Države u ovim tačkama sirijska vojska je odlučila da promeni taktiku, od ofanzivne u taktiku atricije, tj. iscrpljivanja protivnika. 

Prema vojnim izvorima u Damasku primarni cilj sirijske vojske trenutno je da izazove što je moguće više žrtava među pripadnicima Islamske Države. 

Kako Islamska Država ima ograničena sredstva i ljudstvo nalazi se na milost i nemilost Sirijskoj Arapskoj Armiji i saveznicima. Bez opcije da bilo gde ode i sa ograničenim zalihama hrane i oružja, ID mora da pronađe način da izbegne žrtve i probije se iz okruženja u kojem se nalazi. 

OVDE pogledajte kako je ruska avijacija gađala mete u Idlibu. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napredovanje SAA i saveznika protiv ID u jugoistočnoj Siriji 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA