Najnovije

PUTINA ČEKA PAKAO TOKOM SP U FUDBALU! Ukrajina gomila vojsku uz Donbas, Ameri sa Trumana spremaju udar na Siriju! (VIDEO)

Američka grupa brodova, nosača aviona na čelu sa "Hari Trumanom", ušla je u istočno područje Sredozemnog mora kako bi još jednom, navodno, učestvovao u operaciji protiv Islamske države u Siriji i Iraku, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Ratne mornarice.

Putin (Foto: RIA)

Kako bi se osigurala podrška vazdušnih udara, udarna grupa nosača aviona sa "Harijem Trumanom" na čelu vratile su se radi borbe protiv Islamske države. To šalje snažan signal našim partnerima da smo privrženi miru i bezbednosti u regionu i svuda gde postoji pretnja terorizma -  navodi se u saopštenju komandanta grupe, kontraadmirala Judžina Blejka.

Šef komiteta Državne dume za odbranu Vladimir LJamanov je izjavio da se ne može isključiti da se SAD spremaju za novi napad na Siriju, povećavajući svoje snage u Sredozemnom moru.

- Kao čovek iz vojske mogu da kažem: to se ne može isključiti - rekao je LJamanov.

On je naglasio da u tome ne vidi ništa dobro. Pritom Rusija ne treba da se opušta, imajući svoju, makar i malu grupu u Siriji.

- To im niko ne može zabraniti. I Rusija takođe ne može uticati na to. Međutim, jačanje snaga u tom regionu dovešće samo do negativnog pritiska. Sve to protivreči akcijama, kako po pitanju Korejskog poluostrva, tako i po pitanju Iraka i Sirije. Ostaju pitanja zbog čega se sve to radi. Sa jedne strane sede sa Korejcima za pregovaraikim stolom, a na drugom mestu pokazuju mišiće - istakao je on.

U isto vreme, slučajno ili ne, specijalne jedinice Ukrajine primećene su u blizu kontakt linije sa Donbasom.

Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko kaže da je ta jedinica stigla u naselje Sčastje koje je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

Narodna milicija je saopštila da su vojnici dobili specijalno oružje. Maročko je precizirao da u vezi sa tim LNR očekuje provokacije.

-Ukrajinske provokacije mogu da posluže kao osnova za diskreditujuću informacionu kampanju usmerenu protiv LNR i Rusije - istakao je on.

Predstavnik Narodne milicije rekao da ukrajinske snage nastavljaju da dovlače tehniku na liniju razgraničenja.

Tako su ranije u naselje Sčastje dostavljeni artiljerijsko oružje kalibra 122 milimetara i municija za malokalibarsko oružje. 

On je precizirao da je značajna količina oklopne tehnike razmeštena u šumi u selu Grečišino. Oko njega dežuraju vojne patrole. 

Islamska država u Siriji ima uporišta još samo na teritoriji koja je pod okupacijom SAD. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA