Najnovije

Bombardovanje Sirije je bilo upozorenje za Kinu

Američko bombardovanje Sirije u aprilu 2017. godine je bilo upozorenje za Kinu da će Vašington reagovati na upotrebu hemijskog oružja i oružja za masovno uništenje u celini, rekao je američki predsednik Donald Tramp u intervjuu televiziji „Foks njuz“.

Američki avion u Siriji (Foto: usairforce)

Tramp je podsetio da se raketni udar se poklopio sa vremenom njegovog sastanka sa predsednikom Kine Si Đinpingom u rezidenciji „Mar a Lago“ na Floridi.

„Rekao sam mu, gospodine, samo što smo ispalili 58 raketa po određenim objektima u Siriji. On je preko prevodioca upitao da ponovim šta sam rekao. Ponovio sam da je svaka ispaljena raketa pogodila metu“, rekao je Tramp, dodavši da je njegova administracija u principu protiv upotrebe tako smrtonosnih i opasnih vrsta oružja.

„Međutim, to je bilo urađeno, jer je Sirija (predsednika Bašara) Asada upotrebila hemijski gas protiv dece. Morali smo to da uradimo. Da je predsednik Obama prešao tu crvenu liniju, situcija na Bliskom istoku bi bila nešto drugačija“, tvrdi Tramp.

„Rekao sam mu (Si Đinpingu) da može otići (sa sastanka) ili da se možemo družiti. On nije otišao, ali je sve razumeo“, zaključio je Tramp.

U noći 7. aprila SAD su izvele napad raketama „tomahavk" na vazduhoplovnu bazu sirijske vojske Šairat. Napad je izveden pod izgovorom da se tamo postoji skladište hemijskih supstanci.    

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da proces denuklearizacije Severne Koreje počinje "momentalno" i da smatra da je započet "fantastičan sporazum". Više o tome čitajte OVDE. 

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski i američki borbeni lovci

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA