Najnovije

PRIČA ZLOGLASNOG KRVNIKA LEDI KRV U ŽILAMA: Ovo je Sadam Husein, terorista Islamske države koji je živog spalio jordanskog pilota

Tokom vojne operacije protiv ID prošlog meseca, iračke snage zarobile su zloglasnog komandanta i dželata koji je snimljen kako spaljuje živog jordanskog pilota Moaza Al-Kasasbeha 2015. godine.

Sadam Husein (Foto: AMN)

Rođen u sirijskom pograničnom gradu Albu Kamalu, Sadam Omar Husein al-DŽamal se obogatio švercujući cigarete iz Iraka od 1998. do 2010. godine. 

Kada se ustanak podigao u nekoliko sirijskih gradova u martu 2011. godine, Sadam je formirao terorističku grupu u Deir Ez-Zoru, po zlu čuvenu Alahu Akbar brigadu, gde je vodio desetine militanata.

Svojim nemilosrdnim napadima protiv vladinih trupa i lojalista, Sadam je pridobio divljenje Abu Bakera al-Bagdadija, vođu Islamske države Iraka i Levanta.

Al-Bagdadi mu je posao specijalan poklon i velike količine novca, tražeći da se Husein priključi njegovoj grupi.

- Samo jednom sam upoznao al-Bagdadija, kada se kretao u velikom konvoju oklopnih vozila u Siriji. Sastanak je bio kratak jer su drugi komandanti pokušavali da me udalje, plašeći se da će mi ponuditi da budem njegova desna ruka - rekao je Sadam, kome je al-Bagdadi lično dao njegov nadimak, Abu Rukajah Al-Ansari.

Kako je obezglavljen jedan dželat Islamske države pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA