Najnovije

Rusija ima 6 minuta da pritisne dugme, a onda bi se celokupna Nemačka pretvorila u atomsku pustinju (VIDEO)

Građani Nemačke spremaju se da blokiraju američku vazduhoplovnu bazu u Ramštajn u Kajzerslauternu.

Nuklearna eksplozija, ilustracija (Foto: Jutjub)

I ove godine nastavlja se kampanja “Zaustaviti vazduhoplovnu bazu Ramštajn“ koja ima za cilj da spreči ratnu pretnju koja proizilazi iz ove američke vojne baze u Kajzerslauternu u kojoj se nalazi " komandni centar za rat protiv Rusije". Građani će pod blokado držati bazu ramštajn od 23. juna do 1. jula 2018. godine.

Vazduhoplovna baza Ramštajn ima ključnu ulogu  u pripremanju i  izvršavanju ratnih akcija i misija u Iraku, Afganistanu, Pakistanu, Jemenu i Siriji i operativni je centar nuklearnog oružja stacioniranog u Europi. "Odavde, tačnije sa nemačkog tla, vode se ratovi".

Međutim, ne treba zaboraviti da je pretnja koju izaziva ova vazduhoplovna baza zapravo mnogo veća. Poslednjih godina i meseci, NATO je postavio lanac novih štabova i skladišta oružja, bataljona “predvodnika“ duž ruske granice.

NATO tenkovi se kreću kroz Nemačku do “istočnog fronta,“ kako nemački mediji pišu, bez ograničenja. Sa Savezničkom vazduhoplovnom komandom, komandni centar rata protiv Rusije se nalazi u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn. Raketni sistem AEGIS, raspoređen na četiri ratna broda i na kopnu u Rumuniji i Poljskoj, skraćuje vreme upozorenja od raketa za Rusiju. SAD žele da osiguraju “bezrizičnu“ sposobnost prvog nuklearnog udara tako što će eliminisati kontra-napad.

AEGIS sistem za koji se pogrešno govori da je “raketni odbrambeni štit,“ zapravo je ofanzivan. Pritiskom na dugme iz američke vazduhoplovne baze Ramštajn, kopneni lanseri takođe mogu srušiti atomske krstareće rakete srednjeg dometa, koje su zabranjene od 1987. godine, donoseći novi nivo nuklearne pretnje u Evropu.

Rusija ne preti ni jednoj zemlji u Evropi ili svetu, i zagovara kolektivnu bezbednost širom sveta. Međutim, NATO-ovo ponovno naoružavanje i novo raspoređivanje preti suverenitetu Rusije. Pre toga, ne može se povući, ali će preduzeti sve neophodne kontramere.

Ipak, Rusija je smanjila vojnu potrošnju za 20% na 55,3 milijarde dolara, dok su SAD povećale sopstvene troškove na 610 milijardi dolara. 29 zemalja NATO-a zajedno troše 881 milijardu dolara na naoružanje, što je gotovo 16 puta više od Rusije.

U slučaju rata, Rusija bi bila primorana da upotrebi svoju destruktivnu snagu protiv neprijatelja. Rusija bi imala 6 minuta da pritisne “dugme,“ a onda bi se region Kajzerslauterna, Zapadni Palatinat i celokupna Nemačka pretvorili u atomsku pustinju.

A koje je to rusko oružje noćna mora Arapa na Bliskom istoku pogledate OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA