Najnovije

VUČIĆ: Narednih dana ću povezati pojedine političare sa nekim slučajevima, vezano i za Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje velike pritiske, i spolja i iznutra, u cilju slabljenja pozicije Srbije u pregovorima o Kosovu i Metohiji, kako ne bismo mogli da dođemo do rešenja, ili, i ako dođemo do njega - da nijedno ne bude dobro.

Vučić (Foto: JuTjub)

On je, u tom kontekstu, komentarisao i nedavne optužbe Vuka Jeremića o tome da on sprema nerede, kako bi napravio "ambijent" za predaju Kosova, ističući da ne misli da je ta izjava slučajna.

"Što se tiče izjava pojedinih političara, koji svoju zemlju optužuju i koji gledaju da sruše poziciju Srbije pred briselske i sve druge razgovore, ja ne mislim da je to slučajno. Neću danas da govorim, ali narednih dana ću se obratiti narodu i reći i povezati ih sa nekim drugim slučajevima, vezano i za Olivera Ivanovića i za neke druge stvari, pa će se možda ljudi iznenaditi određenim informacijama", rekao je Vučić novinarima.

Suština je, kaže, u tome da neko ko je radio jednom protiv svoje zemlje, radiće uvek protiv svoje zemlje.

"Neko ko je sa sladostrašću i zadovoljstvom stavio pečat i zalepio koverat kosovske nezavisnosti... A, što bi prestao da se bori za to isto, kada je to već jedanput učinio insistiranjem na presudi Međunarodnog suda pravde?", zapitao je.

Što bi, dodao je, prestali da se bore za to, kada su ćutali 2008. kada je Prišština proglašavala nezavisnost, a danas im je, primetio je, kriv Vučić.

"I zato će biti velikih pritisaka, što već danima govorim, i spolja i iznutra da se pozicija Srbije oslabi, da ne bismo mogli, pre svega, da dođemo do rešenja, ali, sa druge strane, ukoliko bismo i došli do rešenja da nijedno ne bude dobro", rekao je srpski predsednik.

Kako god se okrene, ističe, pozicija nam nije laka.

"Mi nemamo izbora, sem da se borimo za Srbiju, a ti čiji je izbor da iz NJujorka pozivaju nekoga da u Srbiji demonstraira ili iz Istanbula to isto rade, a ne zajedno sa svojim ljudima...ja o njima nemam šta posebno da kažem. Mislim da oni najviše govore o sebi", rekao je Vučić.

Pročitajte OVDE kako je Vučić otvorio gasovod koji ne ide kroz Srbiju.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Dovodiću nove fabrike

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA