Najnovije

Ko je više radio na izdaji Kosova i Metohije, Vučić ili demokrate? (VIDEO)

Gost nove emisije "Forum", koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije, bio je funkcioner Dveri i advokat Marko Pušica. Pušica u Dverima obavlja funkciju predsednik Stručnog saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo i koordinatora Komisije za AP KIM - pod okupacijom.

Igor Marinković (Pravda) i Marko Pušica (Dveri) (Foto: Jutjub)

Pušica je odmah na početku emisije odbacio mogućnost da Dveri budu deo liberalnog Saveza za Srbiju i isključio svaku saradnju sa Draganom Đilasom. On je naglasio da je motiv ljudima u Dverima, kada su ušli u politiku, upravo bio da se bore protiv ljudi poput Dragana Đilasa.

- Dveri su uvek zagovarale nacionalno okupaljanje i tu imamo pre svega u vidu nacionalne opcije, udruženja, partije i političke pokrete – rekao je Pušica i dodao da Dveri ostaju na nacionalnim pozicijama.

On je objasnio da je koalicija sa Sašom Radulovićem na izborima u Beogradu bila lokalna priča i da Dveri ne planiraju da povlače takve poteze i na republičkom nivou.

Pušica kaže da je stav Dveri da u borbi za Kosovo i Metohiju Srbija treba da reafirmiše Kumanovski sporazum i rezoluciju 1244 koji su dali Srbiji određene garancije i prava kojih su se sve vlasti posle 5. oktobra 2000. godine odrekle. 

On je rekao da su vlasti od 2000. godine, izuzimajući DSS, učestvovale u “veleizdajničkim procesima” na Kosovu i Metohiji, ubeđivale i prisiljavale Srbe da idu na nelegalne prištinske izbore i slabile srpske institucije u Pokrajini.

Prema njegovim rečima, NATO nikad nije okončao rat protiv Srbije i posle vojne agresije nastupila je politička agresija uz kolaboraciju pojedinih nosilaca državnih organa u Srbiji koji učestvuju u gašenju suvereniteta zemlje na KiM. Kao najdrastičnije primere naveo je Briselske sporazume koje je započela Demokratska stranka na nastavila Srpska napredna stranka.

Po njegovom mišljenju, Vučić je napravio veće korake ka izdaji Kosova, ali da to ne abolira i krivicu Demokratske stranke i njenih tadašnjih funkcionera koji se sada nalaze u raznim partijama. On je objasnio da kulminacija izdaje Kosova počinje u vreme vlasti DS kada se potpisuje prvi Briselski sporazum.

Pušica podseća da nakon promene vlasti 2012. SNS ne menja politiku koju je vodio DS prema Kosovu već nastavlja da slabi Srbiju u južnoj Pokrajini čime diže izdaju na viši nivo.

- Pravno gledajući opasniji sporazumu su potpisani nakon 2012. godine u vreme vlasti SNS-a – rekao je on.

U emisiji je bilo reči o neregularnosti glasanja na Kosovu i Metohiji, profiterima na kosmetskoj krizi, unutrašnjem dijalogu i njegovim efektima, planu Dveri za rešavanje krize itd. Pušic objašnjava i šta je sve ugašeno od srpskih institucija na KiM, a šta i dalje postoji.

Pogledajte celu emisiju:  

Šta će narod uraditi ako Vučić prizna Kosovo saznajte OVDE. Ostale emisije u produkciji portala Pravda pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda/Narodna televizija 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta znači poruka “Ko potšiše njega ubiše”?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA