Najnovije

IZBORI U DS: Zoran Lutovac novi šef demokrata "Nije nas bilo kada nas je moralo biti" (VIDEO)

Zoran Lutovac novi je predsednik Demokratske stranke, rezultati su glasanja delegata na današnjoj izbornoj skupštini DS u Beogradu.

Lutovac (foto: jutjub)

Kandidati za šefa demokrata su, pored Lutovca bili i Gordana Čomić, i Branislav Lečić, a Organizacioni odbor verifikovao je i 13 kandidatura za potpredsednike, dve za predsednika Političkog saveta i oko 90 za članove stalnog sastava Glavnog odbora.

Kako saznajemo, glasalo je 1.260 delegata. Lutovcu je poverenje dalo 659 delegata, Gordani Čomić 463, a Branislav Lečić osvojio je 123 glasa.

Demokrate danas, pored novog predsednika, biraju i pet potpredsednika stranke, kao i predsednika Političkog saveta i članove stalnog sastava Glavnog odbora.

Lutovac je u govoru na skupštini rekao: “Narod nas ne prepoznaju kao socijaldemokrate, nego kao otuđenu političku elitu. Nije nas bilo kada nas je moralo biti.”

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima na kojima su demokrate osvojile 2,25 odsto glasova izašlih birača.

OVDE pogledajte zašto je Hodžaj ubeđen da će Srbija uskoro priznati šiptarsku državu na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA