Najnovije

BIĆE KRVI: Asadove trupe opkolile američku bazu, sledi strašna osveta za bombardovanje!

Sirijske vladine snage su navodno opkolile američku vojnu bazu nedaleko od graničnog prelaza Al-Tanf sa Jordanom, javlja iranska "Pres TV".

Mapa vazdušnih napada (Foto: Jutjub)

"Pres TV" navodi da su sirijske vladine snage oslobodile područje široko 45 kilometara, a dugačko 60 kilomotara u okviru protivterorističke operacije pokrenute pre nekoliko dana. Na području se nalazi grad Abu Kamal i američka baza Al-Tanf (nosi isti naziv kao granični prelaz), dodaje televizija pozivajući se na neimenovane izvore.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je sirijska vojska gađala bure-bombama teritoriju pod kontrolom pobunjenika na jugozapadu zemlje.

Opservatorija, čije je sedište u Velikoj Britaniji, tvrdi da je sirijska vojska bacila više od deset bure-bombi na tu oblast, što je prva upotreba te municije za oko godinu dana.

Napad bure-bomba predstavlja eskalaciju višednevnog napada vojske na oblast severoistočno od Derae, koji su do sada uključivali artiljerijsko bombarodvanje, ali samo ograničenu upotrebu vazdušne sile, napominje Rojters.

Ranije tokom dana, američke vazduhoplovne snage bombardovale su vojsku Sirije, sve o tome OVDE.

Kurir.rs/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA