Najnovije

KO JE GENERAL KOJI JE ZAMENIO SUROVIKINA?

Za privremenog vršioca dužnosti glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije je umesto Sergeja Surovikina imenovan načelnik Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga general Viktor Afzalov, saopštio je Sputnjiku dobro informisani izvor.

Kako je ranije izjavio izvor za RBK, general armije Sergej Surovikin je oslobođen dužnosti jer prelazi na drugo radno mesto. Trenutno se nalazi na odmoru.

Afzalov je već bio privremeni vršilac dužnosti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kada je Surovikin komandovao Ujedinjenim snagama vojske u zoni specijalne vojne operacije.

General-pukovnik Viktor Afazov je završio Višu vojnu školu Puškin za radioelektroniku protivvazduhoplovnih snaga (PVO). Vojni PVO univerzitet je završio 2000. godine, 2010. godine je završio Vojnu akademiju generalnog štaba Vojske Ruske Federacije.

Bio je na funkciji načelnika raketnih divizija PVO korpusa i načelnik štaba prvog zamenika komandanta vojske Vazdušno-kosmičkih snaga i PVO. U julu 2017. godine je imenovan za komandanta vojske Vazdušno-kosmičkih snaga i PVO Istočnog vojnog okruga, a u avgustu 2018. godine je na poziciji načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Sergej Surovikin je imenovan za načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga u oktobru 2017. godine. Do tada je komandovao ruskim jedinicama u Siriji i bio je komandant vojske Istočnog vojnog okruga. U oktobru 2022. godine je imenovan za komandanta ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije, a u januaru ove godine je postao zamenik komandanta.

ZELENSKI UVREDIO ILONA MASKA: Osveta je brzo stigla

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA