Najnovije

TAČI "OBJASNIO": Simbol orla nije simbol koji je ubio ljude...

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači tvrdi da je gest pokazivanja dvoglavog orla kojim su švajcarski fudbaleri Granit DŽaka i Đerdan Šaćiri proslavljali golove na utakmici sa Srbijom duboko emotivan, a ne politički.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

- Taj simbol nije simbol koji je ubio ljude. To nije simbol napada ni na koga. To je simbol ptice. Zato, neka Švajcarska leti ka uspehu - rekao je Tači, prenosi portal "Politiko".

Kosovski predsednik je rekao i da FIFA ne bi trebalo da donosi odluke na osnovu političkog pritiska.

Portal, u evropskom izdanju, navodi da su se tenzije koje postoje na relaciji Beograd-Priština proširile u petak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, kada su fudbaleri švajcarske reprezentacije Granit DŽaka i Đerdan Šaćiri sklopili ruke u obliku dvoglavog orla nakon pobede nad reprezentacijom Srbije.

"Politiko" napominje da je dvoglavi orao tradicionalni simbol albanskog identiteta i da su srpski zvaničnici taj gest okarakterisali kao političku provokaciju.

FIFA je juče, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu DŽaki i Đerdanu Šaćiriju, uz obrazloženje da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Pročitajte OVDE sve o novom FIFI-nom skandalu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Đurić: Sami Albanci potvrdili da je Tači organizator terora nad Srbima.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA