Najnovije

Sanda Rašković Ivić: Vučić je za "Vol strit žurnal" otkrio da je lažov i izdajnik!

BEOGRAD - Istog dana kada je predsednik Srbije Tomislav Nikolić ruskoj agenciji „Interfaks“ izjavio da Srbija neće zarad ulaska u Evropsku uniju da prizna nezavisnost Kosova, jer „na takav uslov ne bi pristao ni jedan narod“ i da „na to mogu pristati samo robovi“, predsednik Vlade Aleksandar Vučić je u intervjuu njujorškom „Vol strit žurnalu“ nagovestio da će predložiti da se u okviru najavljenih promena Ustava Srbije izbriše preambula kojom su Kosovo i Metohija utvrđeni kao deo Srbije, kaže dr Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS-a.
Sanda Rašković-Ivić (Foto: Jutjub)

Sanda Rašković-Ivić (Foto: Jutjub)

Očigledno je da Ustav Srbije smeta Aleksandru Vučiću jer čuva državu od daljeg rasparčavanja. Sve akte koji vlast zaključuje, a koji vode priznavanju nezavisnosti Kosova, Ustav čini nezakonitim, a odgovorne za njihovo potpisivanje podložnim krivičnom progonu i odgovarajućim sankcijama, ocenjuje predsednica Demokratske stranke Srbije u izjavi dostavljenoj medijima. Sve je manje prostora ostalo srpskoj Vladi i njenom predsedniku da nastave sa laganjem građana Srbije. Od istine, da su duboko zagazili na putu izneveravanja interesa države i naroda, ne mogu više da ih zaštite ni izlivi lažnog patriotizma usklicima „ne dam Gazivode!“, kaže Sanda Rašković Ivić.
Pročitajte još:Čepurin: Srbi i Rusi nikad nisu išli jedni protiv drugihSLUČAJ GEORGIJE: Raskola nema bez sveštenstva…Vučić: Postoje informacije da se spremaju incidenti na Kosovu!
Onome, ko predaje celo Kosovo i Metohiju i svoj narod, ne može više da se veruje ništa od onoga što kaže u Srbiji, jer istinu govori samo u Vašingtonu i Berlinu. Tako smo iz američkih medija i dobili potvrdu onoga što je i pre toga bilo jasno: da će predsednik srpske Vlade da predloži izmenu Ustava koja će da mu omogući sprovođenje finalnog čina izdaje države i priznavanja nezavisnosti Kosova, kao uslova prijema Srbije u Evropsku uniju i dalje podrške zapadnih mentora, stoji u novom saopštenju Rašković Ivić. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA