Najnovije

VUČIĆU NEĆE BITI DOBRO: Poznata novinarka otkrila sve, informacije stigle do ambasada, evo šta radi SNS

Aleksandar Vučić je više od 90% medija stavio pod svoju kontrolu, i  metodom finansijskog iscrpljivanja i ucenama namerava da 100% preuzme sve medije u Srbiji, saopštila je vlasnica KTV Zrenjanin Danica Radić u pismu koje je uputila Ambasadama u Srbiji tražeći zaštitu svojih prava za slobodnim pristupom informacijama i objektivnom informisanju javnosti.

Danica Radić i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Napominje da najveći pritisak na njenu medijsku kuću počinje dolaskom Vučića na vlast. „SNS uništava sve medije, a bojim se da ni moja KTV televizija neće dugo izdržati“, poručila je Radić.

NJeno pismo upućeno ambasadama prenosimo u celosti:

„Poštovani,

Televizija KTV je jedna od najstarijih lokalnih TV stanica u Srbiji, emituje svoj program od 1993. godine. Osim nacionalnih TV stanica jedina smo televizija koja je oduvek bila otvorena za sve političke opcije što se možete uveriti ako pogledate sve naše emisije na Youtube kanalu „Bez Cenzure – Zvanični kanal“. Zbog profesionalnog informisanja proganjani smo za vreme DOS-a intezivno od 2006 – 2012. godine, gonjeni smo i krivično i prekršajno za isto delo da nam se zabrani emitovanje programa. Konačno 2010. i 2011. godine presudama Upravnog suda od 23.07.2010. godine i od 20.01.2011. godine poništena su rešenja RATEL-a o zabrani rada KTV televiziji. Pritisci nisu i dalje prestali, no najveći pritisak na slobodno novinarstvo, na našu medijsku kuću i na nas lično upravo počinje 2012. godine dolaskom Aleksandra Vučića na vlast, upravo lidera zbog kojeg smo u vreme DS-a bili progonjeni jer su on i njegovi saradnici gostovali na našoj televiziji. Aleksandar Vučić je više od 90% medija stavio pod svoju kontrolu metodom finansijskog iscrpljivanja i ucenama, namerava da 100% preuzme sve medije u Srbiji.

Projektno finansiranje medija u Srbiji je jedna velika prevara, iz vrha stranke SNS stižu spiskovi u lokalne samouprave kojem mediju da se dodeli koliko sredstava. U komisijama za dodelu sredstava sede isključivo članovi SNS-a poput Vladana Stefanovića, Vladimira Jovanovića itd. i ne da samo dodeljuju sredstva isključivo naprednjačkim televizijama nego i sami sebe i na povezane firme svojih bliskih srodnika koje su proforme registrovane, a koje vrlo često nemaju ni jednog zaposlenog radnika. Tako se medijima Srpske Napredne stranke dodeljuje od 20-40 miliona dinara godišnje ukupno iz lokalnih samouprava, pokrajinske i republičke vlasti. Za našu KTV televiziju ukupno za 2017. godinu to je bilo 3 miliona dinara, poređenja radi, televizija Rubin iz Kikinde je televizija koja godišnje dobije oko 20 miliona dinara, a svoj program emituje samo u Kikindi. KTV televizija emituje svoj program u Zrenjaninu, Kikindi, Beogradu, Novom Sadu i Pančevu, dok par emisija iz naše produkcije druge televizije reemituju u celoj Srbiji. Što se tiče kvaliteta programa to se ne može porediti jer je naša medijska kuća prepoznatljiva po produkciji, porede nas sa nacionalnim televizijama, a televizija Rubin poput drugih lokalnih tv stanica koje finansira SNS jedva da imaju nekoliko emisija nedeljno lokalnog karaktera.

Ove godine je posle emitovanja emisije (emisija se nalazi na linku OVDE) sa Milovanom Brikićem na našoj televiziji došao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić da mi prenese poruku šefa Bezbednosne informativne agencije Bratislava Gašića, da ako neću da prodam televiziju više neću ni jedan jedini dinar dobiti iz Opštinskog budžeta, znači ni tih 3 miliona predviđenih za 2018. godinu, za sve njihove aktivnosti koje smo pratili od početka ove godine. Posle ucenjivačke ponude gradonačelnika naprsno su nam bez objašnjenja komitenti počeli otkazivati saradnju. Interventna policija mi je istog dana posle razgovora sa gradonačelnikom sa 6 kola zaustavila sina na ulici, pretresala ga i maltretirala bez ikakvog osnova i razloga (snimak se nalazi u prilogu).

Emisija sa Milovanom Brkićem je bila samo kap u punoj čaši i pre toga me je Aleksandar Vučić nazvao kriminalcem u emisiji na Pink televiziji zato što puštam i opoziciju na televiziji (snimak se nalazi na linku OVDE).

Televizije koje profesionalno i nepristrasno izveštavaju SNS uništava tako što ucenjuju komitente da ne sarađuju sa televizijama koje nisu pod njihovom kontrolom i što naređuje svojim lokalnim samoupravama da takvim televizijama poput KTV-a ne uplati za izvršene usluge medijskog praćenja ni jedan jedini dinar, dok svojim kupljenim televizijama pokrivaju gubitke i do 155 miliona dinara, takođe SNS pod vođstvom Vučića priprema novu strategiju kako bi se kupljenje SNS lokalne i regionalne televizije po Srbiji zakačile 100% na budžetsko finansiranje. Primer: Radojica je po nalogu Bratislava Gašića kupio televiziju u Kragujevcu i napravio dugove od 155 miliona dinara. Privatizacija je raskinuta da bi Opština bez problema mogla da pokrije 155 miliona duga privatne firme, naravno bez ikakvih krivično pravnih posledica po Radojicu koji je u većini drugih gradova preuzeo televizije po nalogu Bratislava Gašića. Sad se čeka ponovna privatizacija ali se odugovlači sa tim da bi se usvojila nova strategija za medije po kojoj bi sve televizije lokalne i regionalne koje je po nalogu Aleksandra Vučića kupio Bratislav Gašić preko Radojice i drugih posrednika mogle da se 100% finansiraju iz budžeta tako što će se proglasiti regionalnim tv centrima.

Da bi ironija bila veća sad se za kupovinu televizije u Kragujevcu prijavio Miloš Paunović koji ima samo 23 godine, a poznat je po tome što je već po nalogu SNS kupio Kanal 9 u Kragujevcu i upropastio ih je. Zaposleni radnici kojih je 12 su ga prijavili inspekciji rada s obzirom da im duguje 18 miliona dinara za neisplaćene plate. Sredstva od marketinga koja su obezbeđena od DirectMedia pre njegovog dolaska, a uplaćena su u vreme njegovog preuzimanja televizije je oprao tako što ih je prebacio firmi u Kovinu za uvođenje grejanja. U televiziji ne da nije uopšte uvođeno grejanje nego ni zakup za prostor nije plaćen pa su se morali iseliti. To se zove slobodno novinarstvo i demokratija po Aleksandru Vučiću: podobne nesposobnjakoviće iz SNS-a staviti na čelo kupljenih televizija po Srbiji i što pre ih sa novom strategijom prebaciti da se finansiraju 100% iz budžeta tako što će ih proglasiti regionalnim tv centrima, a televiziju KTV koja je još jedina ostala uništiti što pre tako što će čelnici SNS uceniti većinu komitenata da KTV-u otkažu saradnju i što će KTV-u na svim konkursima za projektno finansiranje medija dodeliti nula dinara, što su već i učinili.

Nikada Vam se do sada nisam obraćala, KTV televizija je od početka radila po principu objektivnog informisanja javnosti, ovim dopisom ne očekujem mnogo, želim samo da Vas obavestim kako SNS uništava sve medije, a bojim se da ni moja KTV televizija neće dugo izdržati. Ako imate bilo kakve ingirencije molim Vas da u ime demokratije i slobodnog novinarstva reagujete.“

O štrajku glađu i žeđu Nikole Aleksića saznajte OVDE.

Izvor: slobodacg.me

Bonus video

Oni šalju upozorenje policiji – Bojan Savić Građanska patrola i Boško Dimitrijević Video dokaz.

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čedomir Antić zagovara podelu Kosova i Metohije.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA