Najnovije

ZAHTEV ZA PONIŠTENJE PRIZNANJA KOSMETA: Crna Gora je nastala na kosovskom zavetu!

Svih 18 poslanika Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini potpisalo je inicijativu Srpskog nacionalnog saveta o organizovanju referenduma za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju lažne države na teritoriji Kosova i Metohije.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

- Pozivam sve naše pristalice da svojim potpisima svedoče da Crna Gora nikada nije trebalo da prizna južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju za nezavisnu državu "Kosovo". To je važno da se uradi zbog toga što bi svi Petrovići od vladike Danila do knjaza Nikole, potpisali ovu inicijativu - kazao je Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije. - Crna Gora je nastala na kosovskom zavetu i na kosovskom mitu. Naseljena je našim precima koji su se, nakon Kosovske bitke, doselili na ove prostore, pa prema tome naša obaveza je najmanje onolika kolika je obaveza i Srbije da tu svetu teritoriju ne priznamo za samoproglašenu i lažnu državu.

Pre tri dana potpise na inicijativu Srpskog nacionalnog saveta stavili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i vladika buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo, kao i arhijerejski protoprezvitet podgoričko-danilovgradski i bokokotorski Dragan Mitrović i Momčilo Krivokapić.

Kako prođeš u centru Beograda ako oštetiš znak OVK pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Andrija Mandić u srpskom parlamentu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA