Najnovije

ŠEŠELJ ODUŠEVLJEN NASTUPOM SINA U SKUPŠTINI SAVETA EVROPE: Ponosan sam, Aleksandar je zapušio usta Hrvatima

Aleksandar Šešelj, sin lidera SRS i poslanik ove stranke, prozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je vođa neonacističkog režima u državi gde su Srbi građani drugog reda.

Šešelj (Foto: SRS)

Lider radikala kaže da je pratio Aleksandrovo izlaganje na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu i da nema zamerki na ono što je njegov sin rekao.

- Opravdao je čast srpskih radikala i ponosan sam na njega. Iskoristio je minut da im saspe u lice sve što treba. On je dovoljno zreo da zna šta radi i ništa mu ja nisam sugerisao - rekao je Šešelj stariji.

A Šešeljev naslednik je tokom govora u Strazburu Hrvatima zamerio što neguju fašizam, ali je kritikovao i Evropu što je nema na veličanje Jasenovca.

- Po mom shvatanju svrha Saveta Evrope su demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam. A danas imamo pred nama čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za 700.000 Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg. Vođu neonacističkog režima u srcu Evrope u kojoj su Srbi građani drugog reda, predsednika političke partije čija je glavna ideologija etničko čišćenje. Rukovodstvo Saveta Evrope bi trebalo da se stidi - zagrmeo je Šešelj junior.

On je tokom ovog obraćanja bio prekinut, a zatim mu je replicirao hrvatski premijer Andrej Plenković.

- Jabuka ne pada daleko od drveta. Predsednik stranke i njegov otac je osuđeni ratni zločinac - rekao je Plenković, kog niko nije prekinuo.

Dan ranije, Aleksandar Šešelj je evropske parlamentarce podsetio da je osnivač HDZ Franjo Tuđman zločinac i neofašista.

On je tada pred šeficom hrvatske diplomatije Marijom Pejčinović Burić rekao da su Hrvati tokom operacije "Oluja" okupirali srpsku teritoriju, ubili oko 1.000 i proterali gotovo pola miliona Srba. Tom prilikom upitao je kada će Hrvatska vratiti otetu teritoriju Republike Srpske Krajine ljudima koji su bili prinuđeni, kako je naveo, da pobegnu od ustaškog noža.

S njima ne može drugačije!

Aleksandar Šešelj kaže da je na pravi način iskoristio priliku koja mu se pružila.

- Ne mogu da nam oni dele lekcije o evropskim standardima i vrednostima kad su to ljudi koji obeležavaju Blajburg, veličaju ustaštvo povikom "Za dom spremni", potcenjuju Jasenovac... S njima ne može drugačije da se priča - poručuje Aleksandar Šešelj.

Sirijci sve uvereniji da je konačna pobeda nad Islamskom državom i Al Kaidom blizu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA