Najnovije

TENZIJE NA KOSOVU ZA VIDOVDAN! ŠIPTARI PRETE: Za svaku provokaciju posledice će snositi Beograd!

Prištinski mediji objavili su da su na Kosovu pojačane mere bezbednosti zbog obeležavanja Vidovdana, kao i posle jučerašnje informacije o zabrani ulaska ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu u južnu pokrajinu.

Obeležavanje praznika u Gračanici (Foto: Jutjub)

Zamenik komandanta kosovske policije za severni region Besim Hoti demantovao je spekulacije da je zabrana Vulinu razlog za "pojačanu borbenu gotovost".

Hoti je kazao da policija prati "kolonu vozila koja je došla iz Srbije za Vidovdansku gozbu u Gračanici i Gazimestanu" i da je razlog tome bezbednost.

- To je odluka vlade, a policija je mora sprovesti - dodao je Hoti, prenosi "Blic".

Prištinski portal "Bota sot" navodi da je oko 50 pripadnika kosovskih specijalnih policijskih snaga stacionirano u bazi specijalne jedinice "Belveder" u Mitrovici, gde čekaju naređenje da intervenišu u slučaju potrebe.

Pojedini zvaničnici prištinske vlade govore i o potencijalnom pokušaju ulaska na Kosovo bez dozvole.

- Za svaku provokaciju koja se desi, posledice će snositi Beograd, jer ih on izaziva. Međunarodni partneri su obavešteni o svakoj od naših akcija. Pored zavera koje se redovno stvaraju, vrlo je jasno da ilegalni ulazak bilo koga na teritoriju Kosova podrazumeva sprovođenje zakona od strane kosovske policije - napisao je na Fejsbuku Jetlir Ziberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

Povodom Vidovdana više događaja organizovano je u Gračanici, gde se održava centralna manifestacija. Sveta arhijerejska liturgija počela je u 9 sati, a parastos se na Gazimestanu služen je u 13 časova.

Kako je kancelarija za KIM reagovala na zabranu Vulinu da uđe na Kosovo čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA