Najnovije

DA LI JE VUČIĆ IZIGRAN, ILI LAŽE NAROD: ZSO će biti formirana po "kosovskom" ustavu

Zajednica srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji biće formirana prema kosovskom ustavu i neće imati izvršnu moć, stav je Brisela koji je tokom poslednje runde dijaloga na tehničkom niivou saopšten prištinskoj delegaciji.

Vučić i Haradinaj (foto: Sinhua/Pravda)

Prištinska "Koha" prenoseći izvore iz kabineta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, da je prištinskoj delegaciji 18. juna u Briselu "jasno stavljeno do znanja da će Zajednica srpskih opština biti formirana po kosovskom ustavu i da neće imati izvršne moći". 

- Kosovska delegacija u pregovorima Beograda i Prištine, koju predvodi Avni Arifi, posetila je Brisel 18. juna. Na sastanku, EU je jasno dala do znanja da će ZSO biti formirana u skladu sa ustavom kosova i da neće imati izvršne moći - rekao je portparol kosovske vlade za list, navodi se u Unmikovom dnevnom pregledu prištinske štampe.

Ovo je totalno suprotno onome što vlasti u Srbiji, na čelu sa Aleksandrom Vučićem ubeđuju narod. 

Da se podsetimo, Vičić je zajednicu srpskih opština predstavio kao veliku pobedu i na konto nje dozvolio da se tzv. Kosovo učlani u mnoge međunarodne organizacije, dao im pozivni broj, ukinuo srpske institucije na severu Kosova i Metohije i omogućio stvaranje graničnih prelaza i carine između centralne Srbije i Kosova i Metohije i to sve u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije.  

Sada se ispostavlja da EU i Šiptari sa Kosova i Metohije ne žele da ispune svoj deo dogovora i da je srpska vlast dala sve za ništa. 

OVDE pogledajte kako je gorivo u Srbiji skuplje od zlata.

Izvor: Pravda/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

šiptarsko divljanje na Kosovu i Metohiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA